Αθλητισμός

Ολυμπιακός εναντίον Φερεντσβάρος στο ντεμπούτο του Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (19.45 Cosmote Sport 2) τη Φερεντσβάρος στην πρώτη αναμέτρηση για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος θα ντεμπουτάρει στον πάγκο των «ερυθρολεύκων».

Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε ότι έχει συναντήσει μια ομάδα με πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να φτιάξουν ένα σύνολο που θα νικάει σε κάθε παιχνίδι. Γι’ αυτό άλλωστε τόνισε πως θέλει να κατακτήσει κάθε στόχο που έχουν μπροστά τους οι Πειραιώτες, βάζοντας εξ αρχής ψηλά τον πήχη. Παράλληλα, ο Μεντιλίμπαρ αποκάλυψε ότι μίλησε δύο φορές με τον Βαλβέρδε πριν έρθει στον Ολυμπιακό. Αναλυτικά όσα δήλωσε:.
Για το αποτέλεσμα που θα ήθελε ενόψει και της ρεβάνς: «Ποτέ κανείς δεν ξέρει το ιδανικό αποτέλεσμα γιατί ακολουθεί δεύτερο ματς για να μπορείς να πας με ασφάλεια εκεί. Να κερδίσουμε, να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι, παίζουν δύο καλές ομάδες και θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για να πάρουμε την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι».
Για τον στόχο που έχει με τον Ολυμπιακό: «Ξέρω ότι ήρθα σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο. Για να ήρθα στη μέση της χρονιάς, αυτό κάτι δείχνει, ότι δεν ήταν όλα τέλεια και αν τα πράγματα πήγαιναν καλά δεν θα γίνονταν αλλαγές προπονητών. Ελπίζω για τα πάντα, έχω τη φιλοδοξία να κερδίσω τα πάντα με τον Ολυμπιακό. Δεν θα είναι εύκολο, έχουμε δυνατούς αντιπάλους, αλλά ήρθαμε εδώ και δεν υπάρχει κάτι που να είναι εκτός στόχων».

Για το τι πιστεύει πως λείπει από τον Ολυμπιακό: «Αυτό που μας λείπει είναι η επιθετικότητα, να είμαστε πιο αποφασισμένοι. Έχουμε παίκτες με πολύ καλή τεχνική και νομίζω ότι αν είμαστε πιο επιθετική ως ομάδα, τότε θα κερδίζουμε όλα τα ματς,».
Για τις ομοιότητες που έχει το γεγονός πως ανέλαβε τη Σεβίλλη και τον Ολυμπιακό στο ίδιο σημείο: «Πάνω-κάτω απέμεναν οι ίδιοι αγώνες και όταν πήγα στη Σεβίλλη και από τη στιγμή που ήρθα εδώ. Όταν πήγα στη Σεβίλλη είπα ότι υπάρχει ποιότητα, κάτι που συμβαίνει κι εδώ. Ξεκινώντας από τον παίκτη δίπλα μου… Να αλλάξουμε κάποια πράγματα, να προσθέσουμε κάποια στοιχεία και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στη συνέχεια».
Για το αν θα έχει παρόμοια ενδεκάδα και σχηματισμό με τον ΟΦΗ: «Πριν από αυτό το ματς, είχα δει και άλλα. Δεν θα κρίνω μόνο από αυτό το παιχνίδι το τι κάνει η ομάδα. Σας είπα δεν μας λείπει η ποιότητα, αλλά άλλα πράγματα. Την Πέμπτη και την Κυριακή παίζουμε με πιο ποιοτικούς αντιπάλους από τον ΟΦΗ, οπότε πρέπει να κάνουμε περισσότερα πράγματα, γιατί κόντρα στον ΟΦΗ ουσιαστικά πήραμε μια εύκολη νίκη και το ματς είχε τελειώσει από το δεκάλεπτο. Τώρα θα πρέπει να κάνουμε κάποια διαφορετικά πράγματα».
Για το αν έχει στο μυαλό του ότι σε κάθε ντεμπούτο του έχει κερδίσει: «Δεν το σκέφτομαι γιατί δεν το ήξερα, τώρα το έμαθα. Ευχόμαστε να συνεχιστεί το σερί».
Για το αν μίλησε πριν έρθει στον Ολυμπιακό με τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Ναι μιλήσαμε μία-δύο φορές και γνωρίζει πολύ καλά ότι τον έχουν πολύ ψηλά εδώ. Οι ομοιότητες που έχω μαζί του είναι ότι παίξαμε μαζί μια χρονιά και ότι στο τέλος κάθε σεζόν τρώμε μαζί, γιατί είμαστε καλοί φίλοι. Αν έχω άλλες ομοιότητες μαζί του; Αυτό θα το κρίνετε εσείς στο φινάλε της χρονιάς».
Για το «κλειδί» του σημερινού αγώνα: «Είναι ένας προκριματικός γύρος ανάμεσα σε δύο ομάδες και φυσικά και οι δύο θέλουν να προκριθούν. Το «κλειδί» του αγώνα δεν είναι απλό να το βρεις, διότι μέσα στο ματς συμβαίνουν απρόβλεπτα πράγματα. Αν ήταν ένα, δύο, τρία πράγματα, τότε θα τα έκαναν όλοι από πριν και θα κέρδισαν»

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η κλήρωση της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Κ17 στο πόλο

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΚΟΕ η κλήρωση της Β’ φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Εφήβων…

15 Φεβρουαρίου 2024

Τέμπη: Το δικαίωμα της σιωπής άσκησε ο Αγοραστός στην εξεταστική λόγω του ότι είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση του πολύνεκρου δυστυχήματος (video)

Το δικαίωμα της σιωπής επιφυλασσόμενος να παράσχει οποιαδήποτε εξήγηση όταν ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία, άσκησε…

15 Φεβρουαρίου 2024

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι της Λίνας Κλείτου – Στο κενό σύντροφοι, απαντά η δημοσιογράφος

Επίθεση στο σπίτι της δημοσιογράφου Λίνας Κλείτου πραγματοποίησαν χθες μέλη του Ρουβίκωνα. Σε ανάρτησή της…

15 Φεβρουαρίου 2024

Πολλά μετάλλια σε αγώνες κολύμβησης Μάστερς ο ΝΟΒΑ

Στο Σεράφειο κολυμβητήριο στην Αθήνα και στους αγώνες κολύμβησης masters συμμετείχαν ο Αναστάσιος Κοτζιάς του…

15 Φεβρουαρίου 2024

Εξαιρετική παρουσία του ΟΕΑ/ΝΑΒ σε Χειμερινούς και Νηρεάδα

Με την κατάκτηση του κυπέλλου πολυνίκη συλλόγου στα Κορίτσια 14 ετών (Παγκορασίδων Α’) με 429…

15 Φεβρουαρίου 2024

Εκτός

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται από τις πλημμύρες το ασανσέρ του ΤΕΕ Μαγνησίας. Μάλιστα στην πρόσφατη εκδήλωση…

15 Φεβρουαρίου 2024