Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πέταξαν» για το Τόκιο Αναγνωστοπούλου και Φιλιππίδης

Με τελικό προορισμό την πόλη του Μισάτο αναχώρησε χθες το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας στίβου. Η ομάδα μας ξεκινάει έτσι το ολυμπιακό της ταξίδι το οποίο έχει ως πρώτη στάση το προπονητικό κέντρου του Μισάτο κι έπειτα το Ολυμπιακό χωριό του Τόκιο.

Ανάμεσά τους η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας, Κρίστυ Αναγνωστοπούλου, η οποία έχει καταγωγή από τα Φάρσαλα αλλά με την οικογένειά της μένει πλέον μόνιμα στην πόλη μας και ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος κατάγεται μέσω της μητέρας του από τον Βόλο.

Η ομάδα θα μείνει στο προπονητικό κέντρο του Μισάτο, όπου θα κάνει δεκαήμερη προετοιμασία και παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να προσαρμοστεί στη διαφορά ώρας και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της Ιαπωνίας. Τα περισσότερα μέλη της αποστολής θα μπουν στο Ολυμπιακό Χωριό στις 26 Ιουλίου, ενώ την 1η Αυγούστου θα αναχωρήσει για το Σάπορο η ομάδα των βαδιστών, αφού εκεί θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα του βάδην και του Μαραθωνίου.

Τα μέλη των αποστολών που θα βρεθούν στο Τόκιο θα κληθούν να ακολουθήσουν σκληρά υγειονομικά πρωτόκολλα, να εναρμονιστούν με τα μέτρα κατά του covid-19 και φυσικά να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους. Άλλωστε κάθε αθλητής και αθλήτρια είναι υποχρεωμένος να φύγει από το Ολυμπιακό Χωριό μέχρι δύο ημέρες μετά τον τελικό του αγωνίσματος του.

Η αποστολή μας αναχώρησε σε δύο γκρουπ. Το πρώτο «πέταξε» στις 6 το πρωί, στο οποίο βρίσκονταν οι: Παπαχρήστου, Δουβαλίδης, Τεντόγλου, Τσιάμης, Τσινοπούλου, Βασιλείου, Αναγνωστοπούλου, Αναστασάκης, Φιλτισάκου, Ντρισμπιώτη, Παπαμιχαήλ, Σκαρβέλη, Σπανουδάκη και Φραντζεσκάκης.

Χθες το απόγευμα αναχώρησαν οι Κώστας Φιλιππίδης, Ελένη Πόλακ και Εμμανουήλ Καραλής. Στις 20 του μηνός «πετάει» η Νικόλ Κυριακοπούλου, στις 22 η Κατερίνα Στεφανίδη και στις 25 η Ελισάβετ Πεσιρίδου, το τελευταίο μέλος της ομάδας, που θα φτάσει στο Τόκιο.

Αρχηγός αποστολής είναι ο Παναγιώτης Δημάκος και επικεφαλής προπονητής ο Γιώργος Πομάσκι. Την αποστολή ακολούθησαν οι προπονητές: Μίτσελ Κρίερ, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Μανώλης Καραγιάννης, Ιωάννα Σιώμου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κυτέας, Κωστής Παπαμαρκάκης, Φώτης Στεφανή, Κώστας Βογιατζάκης, Ναπολέων Κεφαλόπουλος, Θανάσης Δεληγιάννης, ο γιατρός Διονύσης Χίσσας και οι φυσιοθεραπευτές Ελισάβετ Αναστασάκη και Γιάννης Δεφίγγος.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τα αγωνίσματα του στίβου αρχίζουν στις 30 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 8 Αυγούστου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το