Αθλητισμός

Ολυμπιακός Βόλου: Η… αχτίδα φωτός έγινε σκοτάδι “Θ”

Σ18 Φ1 ΤΡΙΣΤ (1)

Εκεί που φάνηκε να υπάρχει φως στο διοικητικό αδιέξοδο του Ολυμπιακού, μετά τη συνάντηση που υπήρξε το απόγευμα της Τετάρτης μεταξύ του Ερασιτέχνη, παλαιμάχων της ομάδας και φιλάθλων (επτά άτομα αποφάσισαν να μπουν μπροστά για να σχηματιστεί νέα διοίκηση πρωτοδικείου), χθες τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν, όπως τα περίμεναν στον Ολυμπιακό. Η ομάδα γύρισε και πάλι στο σημείο μηδέν και δύσκολα θα μπορέσει να συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League.
Παρά την απίστευτη συστράτευση όλων των αγνών φιλάθλων του Ολυμπιακού, με σκοπό να μη διαλυθεί η ομάδα και τη μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε για να μαζευτούν χρήματα, προκειμένου να λειτουργήσει η ΠΑΕ, τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν είναι πολλά και μεγάλα, με αποτέλεσμα πολύ δύσκολα ο Ολυμπιακός θα αποφύγει το μοιραίο, την αποχώρηση από το πρωτάθλημα.
Χθες το πρωί, πάντως, η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, αφού ολοκλήρωσε τις επαφές που είχε με τους μετόχους, τους παλαιμάχους και του οργανωμένους της ομάδας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητεί από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να συσπειρωθούν γύρω από τη νέα διοίκηση πρωτοδικείου, ενημέρωσε για τις κινήσεις που έγιναν από πλευράς διοίκησης Ερασιτέχνη για να μη διαλυθεί η ομάδα και καλεί τον κόσμο του Ολυμπιακού να δώσει δυναμικό «παρών» στο παιχνίδι της Κυριακής με την Αναγέννηση Καρδίτσας (αν αυτό γίνει τελικά) στο ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος». Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη:
«O Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 από τη πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η κρίση στην ομάδα μας, με την παραίτηση της διοίκησης πρωτοδικείου και το κενό που δημιουργήθηκε, είχε δηλώσει ευκρινώς τα όρια μέσα στα οποία θα μπορούσε να ενεργήσει για την άρση του αδιεξόδου.
1. Το αίτημα να περιέλθει η σύνθεση του μετοχολογίου στην κατοχή μας ώστε να δρομολογήσουμε συναντήσεις με τους κατόχους των μετοχών.
2. Οι συναντήσεις με τους μετόχους οι οποίες μπορεί να μην έφεραν την άμεση λύση του προβλήματος, αλλά συνετέλεσαν ώστε να υπάρχει παράθυρο ελπίδας
δηλώνοντας αλληλέγγυοι, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, αφού και στο παρελθόν έχουν συνδράμει οικονομικά.
3. Οι συναντήσεις με τους αθλητές και τους προπονητές της ομάδας μας, οι οποίες σταμάτησαν την περαιτέρω διάλυση της και τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
4. Η πραγματική διάθεση ανθρώπων βγαλμένων μέσα από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού Βόλου (φίλαθλοι , παλαίμαχοι ) να μπουν μπροστά στην ώρα ευθύνης .
Μπορεί να μην μπορέσουμε ποτέ να φτάσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου μας εκεί που τον είδαμε και που ονειρευόμαστε να ξαναφτάσει, αλλά δηλώνουμε ότι είμαστε υπερήφανοι που συντελέσαμε στην εμβαλωματική, έστω , λύση στο πρόβλημα που υπήρξε.
Τελειώνοντας ο ρόλος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 σε όλη αυτή τη διαδικασία, ευχαριστούμε όλους εκείνους αφανείς (ιδιαίτερα) και εμφανείς οι οποίοι
μας συνέδραμαν ώστε να πορευτούμε με σύνεση στη κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος.
Τώρα ένα μένει. Την Κυριακή, η αθρόα προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο για να χειροκροτήσουμε τα εναπομείναντα παιδιά και από Δευτέρα πάλι σήκωμα μανίκια να βγουν τα δελτία των αθλητών της Κ20 .
Το κάλεσμα στο γήπεδο δεν είναι τυπικό, είναι ουσιαστικό. Δείξτε εμπιστοσύνη και βοηθήστε αυτά τα παιδιά που μπήκαν μπροστά να σηκώσουν το βάρος των ευθυνών που υπάρχουν. Τώρα ο Ολυμπιακός μας – Βολιώτη φίλαθλε – σε έχει ανάγκη.
Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016
11.00 Ολυμπιακός Βόλου – Νίκη Βόλου μπάσκετ γυναικών ΕΑΚ Βόλου
12.30 Κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας όλων των τμημάτων ΕΑΚ Βόλου
15.00 Ολυμπιακός -Αναγέννηση Καρδίτσας ποδόσφαιρο ΕΑΚ Βόλου».

Σε αναζήτηση χρημάτων
Όλη την ημέρα χθες η νέα διοίκηση, μαζί με τους ιθύνοντες του Ερασιτέχνη, δεν σταμάτησαν να κάνουν κινήσεις για να βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές και να πάρουν οι παίκτες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις πως ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Θα έπρεπε να μαζευτεί ένα ποσό της τάξης των 28-30 χιλιάδων ευρώ περίπου για να μοιραστεί στους παίκτες και μέχρι χθες το βράδυ τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί ήταν πολύ λιγότερα.
Παράλληλα, θα πρέπει να μαζευτούν χρήματα για να πληρωθούν οι διαιτητές και όλα τα υπόλοιπα έξοδα για να διεξαχθεί το παιχνίδι της Κυριακής με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο ΕΑΚ.
Για το συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως ειπώθηκε, θα τυπωθούν 800 εισιτήρια, 700 των 10 ευρώ και 100 γυναικεία των 5 ευρώ και αποφασίστηκε όλα τα εισιτήρια να διατεθούν «πόρτα-πόρτα», έτσι ώστε να εξαντληθούν άμεσα και να μαζευτεί το ποσό των 7.500 ευρώ, για τις ανάγκες της ομάδας.
Πάντως, παραμένει άγνωστο αν το παιχνίδι με την Αναγέννηση θα διεξαχθεί την Κυριακή κανονικά, καθώς θα πρέπει πρώτα να ξεπεραστούν σημαντικότατα προβλήματα και να πεισθούν οι παίκτες να κατέβουν αγωνιστούν. Αξίζει να σημειώσουμε, πως αν ένας παίκτης καταθέσει επίσημα προσφυγή δεν μπορεί να αγωνιστεί, αν πρώτα δεν την αποσύρει.
Ωστόσο, ούτε χθες έκαναν προπόνηση (για τρίτη συνεχόμενη μέρα) και κανείς δεν γνωρίζει αν θα γυμναστούν σήμερα και ποιοι θα δώσουν το «παρών» στο γήπεδο.

Χάθηκαν οι ρυθμίσεις σε ΙΚΑ και εφορία
Ωστόσο, τα εμπόδια προκύπτουν ένα-ένα και κάνουν πολύ δύσκολο το έργο της διοίκησης να λειτουργήσει την ΠΑΕ. Οι ρυθμίσεις σε ΙΚΑ και εφορία χάθηκαν, καθώς δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους (μιλάμε για χρήματα που έπρεπε να είχαν πληρωθεί τον προηγούμενο μήνα), γεγονός που σημαίνει πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου όχι μόνο δεν διαθέτει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να μπορέσει να προχωρήσει τις διαδικασίες να προωθηθούν από την ομάδα Κ19 στην επαγγελματική ομάδα ποδοσφαιριστές, αλλά χρειάζεται να καταβληθεί ένα πολύ σημαντικό ποσό για να γίνει αυτό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό αυτό φτάνει – και ίσως να ξεπερνά – τις 45.000 ευρώ. Εννοείται, πως αν δεν υπάρξει ενίσχυση από την ομάδα Κ19 δεν μπορεί ο Ολυμπιακός, ακόμη κι αν παραμείνουν στη ομάδα όλοι οι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ, να συνεχίσει να υφίσταται ως ομάδα.
Μάλιστα, ένα άλλο πρόβλημα που πρέπει να ξεπεραστεί είναι η προσφυγή που έχει καταθέσει ο Λευτέρης Γιαλούσης. Σήμερα η ΠΑΕ θα πρέπει να καταβάλει ένα σημαντικό ποσό στον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας. Αν δεν συμβεί αυτό, ο Γιαλούσης θα καταφύγει στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, ζητώντας τον μη ορισμό του αγώνα του Ολυμπιακού με την Αναγέννηση.
Μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται είναι: Γιατί φτάσαμε στο σημείο να χαθούν οι ρυθμίσεις από πλευράς ΠΑΕ, να φύγουν οι παίκτες (αυτοί που δεν είχαν μεγάλα συμβόλαια) και μετά η διοίκηση πρωτοδικείου να παραιτηθεί, αφήνοντας πίσω της… καμένη γη; Όταν στις 10 Δεκεμβρίου η διοίκηση που πρόσφατα παραιτήθηκε υποστήριζε πως παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να υφίσταται ως ομάδα, τι άλλαξε μέσα σε λίγες μέρες και ο Ολυμπιακός έφτασε στο χείλος του γκρεμού; Τυχαίο που όλα αυτά συνέβησαν μετά τις 22 Δεκεμβρίου και την ήττα από την Καλλιθέα, όταν και η διεκδίκηση της ανόδου χάθηκε οριστικά για τον Ολυμπιακό; Κάποιοι εξαπάτησαν τον κόσμο του Ολυμπιακού με τις κινήσεις και τις αποφάσεις τους, μεθοδεύοντας τη διάλυση της ομάδας…

Προσφυγή επτά παίκτες
Από την πλευρά τους οι περισσότεροι από τους εναπομείναντες ποδοσφαιριστές (και αυτοί που είχαν τη δυνατότητα) φρόντισαν να καταθέσουν προσφυγή κατά της ΠΑΕ, προκειμένου να διασφαλίσουν τα χρήματά τους και παράλληλα να μείνουν ελεύθεροι, αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Έτσι, επτά παίκτες κατέθεσαν προσφυγή και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Αρβανίτης, Νίκος Μπουτζίκος, Σπύρος Γκουγκούδης, Σταύρος Παναγιώτου, Τάσος Χρυσοστομίδης, Γρηγόρης Κυζιρίδης και Σταμάτης Καρράς.
Αν στον Ολυμπιακό καταφέρουν και βρουν τα χρήματα που απαιτούνται για να συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, θα προσπαθήσουν να πείσουν τους παίκτες να αποσύρουν τις προσφυγές, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα.
Οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού φρόντισαν να έρθουν σε επαφή με παλιούς προπονητές, παίκτες, που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα, με σκοπό να βοηθήσουν την ομάδα οικονομικά, με όσα χρήματα μπορεί ο καθένας, σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον σύλλογο. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι οργανωμένοι, αρκετοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν θετικά.

«Σφυρίζει» ο Τεβεκέλης με Αναγέννηση
Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αναγέννηση Καρδίτσας θα διευθύνει ο κ. Νικόλαος Τεβεκέλης από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Νικολαΐδης Κωνσταντίνος (ΕΠΣ Μακεδονίας) και Γκοτσόπουλος Αντώνιος (ΕΠΣ Αχαΐας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο κ. Μακρυπόδης Νικόλαος (ΕΠΣ Αχαΐας), ενώ παρατηρητής θα είναι ο κ. Αθανασίου Νικόλαος (ΕΠΣ Θεσπρωτίας).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το