Τοπικά

Ολονύκτια επιχείρηση για τη διακομιδή ασθενούς covid από την Αλόννησο με ελικόπτερο super puma 

Μια ιδιαίτερα δύσκολη επιχείρηση για τη διακομιδή ασθενούς από την Αλόννησο, που νοσεί από κορωνοϊό, ξεκίνησε χθες τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τα ξημερώματα. Το ΕΚΑΒ της Σκιάθου ενημερώθηκε στις 11:30 το βράδυ για την ανάγκη μεταφοράς 83χρονου άνδρα από την Αλόννησο στο Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και αντιμετώπιζε σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων και ο διασώστης του ΕΚΑΒ Θανάσης Ευγενικός, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, μετέβη με περιπολικό της αστυνομίας στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, προκειμένου να επιβιβαστεί σε ελικόπτερο super puma που έφθασε μετά από λίγη ώρα από τη Χίο.

Φθάνοντας στην Αλόννησο με τον ειδικό θάλαμο απομόνωσης ασθενών, τον διασώστη παρέλαβε ο Δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος μάλιστα οδηγούσε ο ίδιος το ασθενοφόρο με ειδική στολή, και μαζί μετέβησαν στο σπίτι του ασθενούς. Με τη βοήθεια και του αγροτικού γιατρού -γιατί η Αλόννησος δεν διαθέτει ειδικό γιατρό παρά μόνο δύο αγροτικούς, ο ασθενής παραλήφθηκε και μεταφέρθηκε μέσα στον ειδικό θάλαμο με το super puma στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο του Βόλου. Επειδή, όμως, δεν υπήρχε κενό κρεβάτι στη ΜΕΘ ο ασθενής διακομίστηκε, τελικά, σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Μετά απ’ όλα αυτά, ο διασώστης του ΕΚΑΒ που έπρεπε να γυρίσει με πλοίο στην Σκιάθο, κλήθηκε να πληρώσει και το εισιτήριο για το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.

Ο ίδιος αναφέρει στην ανάρτησή του:

Μια βραδιά Καθήκοντος – Υπερηφάνειας και στο τέλος Απογοήτευσης για τις αξίες μας ως κοινωνία …
Χίος – Σκιάθος – Αλλόνησος – Ν.Αγχίαλος – Βόλος – Σκιάθος
Ελληνική Αστυνομία – Πολεμική Αεροπορία – ΕΚΑΒ – Ακτοπλοΐα
Περιπολικό – Super Puma – Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ – Ε/Γ – Ο/Γ
Μια δύσκολη και πολύπλοκη διακομιδή ασθενούς Covid19 από την Αλλόνησο στο Βόλο ολοκληρώθηκε με επιτυχία καταδεικνύοντας την ευσυνειδησία και το φιλότιμο όλων των στελέχων της δημόσιας διοίκησης που καθημερινά υπερβάλουν εαυτούς στην μάχη κατά του Covid19 .
Επίσης αναδείχθηκε η χρησιμότητα ειδικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα η χρήση του ειδικού θαλάμου απομόνωσης ασθενών στον @Τομέα ΕΚΑΒ Σκιάθου .
Και στο τέλος κάποιοι απαράδεκτοι γερολαδάδες απαίτησαν και την πληρωμή εισιτήριου επιβίβασης ενώ αυτήν την περίοδο το δρομολόγιο Βόλου – Σποράδων είναι επιδοτούμενο για κοινωνικούς λόγους με 15.000€ × 6 φορές την εβδομάδα απο το ΥΕΝ …
Και συνεχίζουμε …

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το