Τοπικά

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός του Αλιγαρορέματος από την πυκνή βλάστηση

Συνεχίζονται εντατικά από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων. Ενόψει χειμώνα η Περιφερειακή Ενότητα προχωρά και ολοκληρώνει τον καθαρισμό ρεμάτων και εκτός των διοικητικών ορίων και των αρμοδιοτήτων της, προκειμένου να υπάρχει απορροή υδάτων και να μην παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι εργασίες στην περιοχή των Νέων Παγασών και συγκεκριμένα στο Αλιγαρόρεμα, ολοκληρώθηκαν, με το συγκεκριμένο σημείο να έχει καθαριστεί από την πυκνή βλάστηση των καλαμιών στην κοίτη και τις όχθες του, κατά μήκος από την Γέφυρα Προφήτη Ηλία έως τις εκβολές του Παγασητικού.
Σκοπός των εργασιών είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών του Νομού, ούτως ώστε σε τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα να προστατευθούν κάτοικοι και περιουσίες, αλλά και να μην προκληθούν τροχαία ατυχήματα σε περιπτώσεις που ρέματα και χείμαρροι βρίσκονται πλησίον δρόμων.


Σε σχετικές δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, θα συνεχισθούν και το επόμενο διάστημα, προκειμένου να θωρακίσουμε περιοχές του Νομού μας από τις ενδεχομένως έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα και σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Με τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έγκαιρα έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες καθαρισμού για να προστατεύσουμε από πλημμυρικά φαινόμενα, περιοχές, κατοίκους και περιουσίες. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων προς όφελος των πολιτών παρεμβαίνει σε καθαρισμούς ρεμάτων και χειμάρρων και εκτός των διοικητικών ορίων της, με ίδια μέσα παρά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το Νόμο 4412 που δεν μας επιτρέπει μέχρι οριστικοποίησή του να δημοπρατήσουμε και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων σημαντικών για την περιοχή μας, μεταξύ αυτών και στον καθαρισμό υδατορεμάτων, για τον οποίο εκκρεμούν σχετικές εργολαβίες. Μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων σε Ξηριά και Κραυσίδωνα, προϋπολογισμού 11.071.281,33€ και 1.103.717,74€ αντίστοιχα, συνεχίζουμε σθεναρά, επισημαίνοντας τα προβλήματα χωρίς στρουθοκαμηλισμούς και εξωραϊσμούς και όντας αποτελεσματικοί όπως έχουμε αποδείξει».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας (video)

Στην γενέτειρα του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας γράφτηκε σήμερα ο επίλογος για τον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Βασίλη…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πλημμυροπαθείς: Έως 12 Ιανουαρίου οι αιτήσεις πρώτης αρωγής

Από τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 έχει ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής,…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου – Τι αλλάζει

Στα τέλη Ιανουαρίου θα αρχίσει η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου 2024. Αναλυτικά,…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και μόνο με την επίβλεψη επιμελητή, αφέθηκε μετά την απολογία του…

27 Δεκεμβρίου 2023

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, τιμώντας την μνήμη…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πέθανε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελένη Κτιστάκη

Μετά από μάχη με τον καρκίνο πέθανε σε ηλικία 59 ετών η υποψήφια βουλευτής της…

27 Δεκεμβρίου 2023