Τοπικά

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός ρεμάτων στη Σκόπελο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, έργα καθαρισμού ρεμάτων της νήσου Σκοπέλου, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, θωρακίζοντας με αυτό τον τρόπο περιοχές του νησιού από πλημμυρικά φαινόμενα.
Οι εργασίες αφορούσαν στην απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών και βλάστησης που δυσχέραιναν την παροχευτική ικανότητα των ρεμάτων. Ο προσδιορισμός των θέσεων επέμβασης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές της Σκοπέλου και έπειτα από αξιολόγηση της επικινδυνότητας της κάθε θέσης.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στα εξής υδατορέματα:
1) Ρέμα Βαθύρεμα
2) Ρέμα Πρασσόρεμα
3) Ρέμα στη θέση Μιχαλάκι
4) Ρέμα στη θέση Τζουβελέκι
5) Ρέμα στη θέση Λιμνοδεξαμενή
6) Ρέμα στη θέση Νεκροταφείο
7) Ρέμα στον Αγνώντα
8) Ρέμα στη Γλώσσα

Όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δ. Κολυνδρίνη: «Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συνεχίζει καθημερινά τις εργασίες καθαρισμού των υδατορεμάτων, σε περιοχές της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Μαγνησίας, που σε συνάρτηση με τα αντιπλημμυρικά έργα θωρακίζουν το Νομό μας, προκειμένου να αποφύγουμε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιπτώσεις εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων. Σκοπός μας είναι να διαφυλάξουμε από πλημμυρικά φαινόμενα τις ανθρώπινες κοινότητες και τις περιουσίες και για αυτό συνεχίζουμε τις εργασίες καθαρισμού των υδατορεμάτων στα σημεία όπου κρίνεται απαραίτητο και σε απόλυτη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τις τοπικές αρχές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το