Τοπικά

Ολοκληρώθηκε ο 5ος Ημιμαραθώνιος Ορεινού Τρεξίματος στη Σκιάθο- Οι νικητές

ΣΚΙΑΘΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος Ημιμαραθώνιος Ορεινού Τρεξίματος «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη», που διοργανώθηκε από το Δήμο Σκιάθου και τη Skiathos Mountain Bikes, την Κυριακή 12 Ιουνίου.
Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές από αρκετές χώρες του εξωτερικού, όπως από τις ΗΠΑ, Νότιο Αφρική, Γερμανία, Σουηδία, Ιταλία, Αγγλία αλλά και από όλη την Ελλάδα, όπως Λαμία, Λάρισα, Βόλο, Κοζάνη, Ρέθυμνο, Καρδίτσα, Καβάλα, Σκόπελο, Αλόννησο, Αλμυρό.
Η διαδρομή των 21.5 χλμ στην καταπράσινη Σκιάθο πέρασε από όμορφα δάση και σημαντικά ιστορικά μνημεία. Τρέχοντας στα μονοπάτια αυτά θυμόμαστε τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που με μοναδικό τρόπο εξυμνούν την φυσική ομορφιά αυτού του νησιού. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στο Παλαιό Λιμάνι της πόλης μπροστά από το Μπούρτζι. Τα πρώτα 2 χλμ. οδήγησαν στο εξωκλήσι του Αγ.Αντωνίου και από εκεί πάντα έτρεξαν σε μονοπάτι φτάνωντας στο Παλαιό Μοναστήρι της Παναγιάς της Κεχριάς όπου και δροσίστηκαν από τη φυσική πηγή νερού αλλά και από τα ισοτονικά ποτά του πρώτου σταθμού. Ακολούθησε μονοπάτι 1.5 περίπου χλμ μέσα σε πλατανόδασος που οδήγησε στο ύψος της θάλασσας στην αμμουδιά της Κεχριάς στην βόρεια πλευρά του νησιού. Από εκεί ανηφορίζοντας σε χωματόδρομο και τρέχοντας σε βαθύσκιωτα μονοπάτια έκαναν μια κυκλική πορεία και επιστρέψαν στο σημείο εκκίνησης. Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν μονοπάτι 70% χώμα 20% και 10% άσφαλτος.
Νικητές στη διαδρομή των 21,5 χλμ ήταν: 1ος ΝΙΚΟΣ ΚΑΣΙΑΡΑΣ με χρόνο 1:53:40, 2ος ο Σκιαθίτης ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΜΑΜΕΝΤΟΣ με 2:01:00 και 3ος ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ με χρόνο 2:15:12. Αντίστοιχα στις γυναίκες νικήτριες ήταν: 1η ΑΛΙΚΗ ΓΚΟΛΗ με 2:50:01, 2η η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΓΚΑΡΑ με 2:59:24 και 3η η DORETA ZOUREQ με 3:24:47.
Επίσης πραγματοποιήθηκε και αγώνας των 10 χλμ με τους νικητές στη κατηγορία των ανδρών να είναι: 1ος ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ με χρόνο 0:42:03, 2ος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΝΗΣ με 0:43:08, 3ος ο KENNETH FOWLER με 0:43:53 ενώ στις γυναίκες 1η αναδείχθηκε η ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΛΥΡΑ τερματίζοντας σε 0:48:20, 2η η MELANI POWER με 1:00:55 και 3η η NICOLA ΒROWN με 1:01:16.
Φυσικά δεν έλειψε και αγώνας για παιδιά των τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Στον αγώνα των 600μ. για τα παιδιά του δημοτικού νικητές από τις πρώτες τρεις τάξεις ήταν οι :1ος ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΡΑΟΥΣΑΙ, 2ος ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗΣ, 3ος ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΒΝΤΙΟΥ, ενώ στα κορίτσια νηκίτριες αναδείχθηκαν οι: 1η ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΚΑΠΑΡΙΩΤΗ και 2η η ΕΛΕΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ. Από τις τάξεις της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄Δημοτικού νικητές στα αγόρια αναδείχθηκαν οι: 1ος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΟΜΗΣ, 2ος ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΕΣΣΑΡΗΣ, 3ος ο ΑΓΓΕΛΟς ΤΡΑΚΟΣΑΣ και στα κορίτσια η ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ.
Στη διαδρομή των 1200μ για τα παιδιά του Γυμνασίου νικητές στα αγόρια αναδείχθηκαν οι: 1ος ΗΛΙΑΣ ΑΡΑΠΗΣ, 2ος ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΤΣΟΣ, 3ος ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΛΕ και στα κορίτσια η ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το