Τοπικά

Ολοκληρώθηκε η δίκη των Τρικαλινών για τις 4.600 λίρες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr η δίκη που κράτησε ένα τρίμηνο με συνεχείς εντάσεις και διακοπές, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.
Η υπόθεση κρατάει από το 2011 και είχε προκαλέσει σούσουρο μεγάλο λόγω, του ιλιγγιώδους ποσού των 4.600 λιρών (περίπου 1.700.000 €) και της ίντριγκας, καθώς κατηγορούνταν συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία-ιδιοκτήτη πολλών γνωστών εταιρειών της Ελληνικής αγοράς, για κλοπή των λιρών. Εμπλέκονταν η μητέρα και τα τρία της παιδιά, καθώς και χρυσοχόοι των Τρικάλων.

Το Δικαστήριο έκρινε τελικά ένοχη την κατηγορούμενη επιβάλλοντας της ποινή κάθειρξης 10 ετών για την κλοπή των λιρών και 6 για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Κατά συγχώνευση η συνολική κάθειρξη ανήλθε στα 13 χρόνια, με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και υπό τον όρο της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της μια φορά το μήνα.

Τα τρία της παιδιά, καθώς και οι Τρικαλινοί χρυσοχόοι αθωώθηκαν.
Δικηγόρος πολιτικής Αγωγής παρέστη ο Δημήτρης Σαμαρτζής, της καταδικασθείσας ο κ. Χρυσοφώτης εξ Αθηνών και των Τρικαλινών χρυσοχόων οι Κώστας Τσόγκας και Γιώργος Παναγιώτου.

ΠΗΓΗ: trikalavoice.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το