Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν οι σήραγγες του μετρό Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε χθες η διάνοιξη και της δεύτερης σήραγγας του μετρό Θεσσαλονίκης στην επέκταση προς Καλαμαριά, σημαίνοντας τη λήξη των εργασιών. Ο δεύτερος μετροπόντικας, ο «Φρίξος», εισήλθε στον σταθμό «25ης Μαρτίου» ολοκληρώνοντας το 100% των σηράγγων. Την ίδια στιγμή έχει ήδη κατασκευαστεί το 80% των έργων πολιτικού μηχανικού και εκτελέστηκε το 60% του συνόλου του έργου στην επέκταση Καλαμαριάς του μετρό Θεσσαλονίκης.

Η αποχώρηση του «Φρίξου» σήμανε και την απομάκρυνση της εργοταξιακής κάλυψης, η οποία ξεκίνησε επίσης χθες. Ετσι, αναμένεται σύντομα η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Ολγας με τις οδούς Μοσχονησίων και Μητροπολίτη Κυδωνιών Γρηγορίου.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το μετρό της Θεσσαλονίκης. Η ολοκλήρωση της διάνοιξης των σηράγγων σε όλη την έκταση και των δύο γραμμών, της βασικής και της επέκτασης προς Καλαμαριά, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του έργου», δήλωσε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», καθ. Γιάννης Μυλόπουλος. «Η ένωση των σηράγγων της γραμμής της επέκτασης προς Καλαμαριά με τη βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης συμπίπτει με την ολοκλήρωση του πιο δύσκολου τεχνικά –λόγω των γεωλογικών αβεβαιοτήτων– του πιο χρονοβόρου και το πιο δαπανηρού μέρους ενός έργου μετρό, που είναι η διάνοιξη των υπόγειων σηράγγων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους εργαζόμενους στην «Αττικό Μετρό», όσο και τους εργαζόμενους στον Ακτωρα, την ανάδοχο εταιρεία, για τη μεγάλη προσπάθεια που μαζί καταβάλαμε εδώ και δυόμισι χρόνια, να αναστήσουμε ένα μεγάλο έργο και να φέρουμε πιο κοντά στην πραγματοποίηση ένα μεγάλο όνειρο για τη Θεσσαλονίκη», συμπλήρωσε.

Η ολοκλήρωση της διάνοιξης των υπόγειων σηράγγων στο μετρό Θεσσαλονίκης συμβαίνει σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Η «Αττικό Μετρό» έχει συμβάλει από την πρώτη στιγμή με 32 μηχανικούς στη διενέργεια ελέγχων και αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές που εκτελεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πηγή:  www.kathimerini.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΑΔΕΔΥ: Καλεί σε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

24ωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου, έπειτα από σχετική απόφαση που ελήφθη…

5 Φεβρουαρίου 2024

Στην Ακρόπολη το πιο εξελιγμένο ρομπότ στον κόσμο – Οι φωτογραφίες της Σοφίας

Στην Αθήνα βρέθηκε η Σοφία, η πιο διάσημη τεχνητή νοημοσύνη του κόσμου και δεν παρέλειψε…

5 Φεβρουαρίου 2024

Ανοιξιάτικος καιρός και θερμοκρασίες πάνω από 20 βαθμούς από αύριο

Με ανοιξιάτικο καιρό και θερμοκρασίες που σε πολλές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου…

5 Φεβρουαρίου 2024

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση βιασμού της ανήλικης στο Ρέθυμνο – Καταγγελίες από το καλοκαίρι στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μνήμες από τη σοκαριστική υπόθεση της μαστροπείας με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι στα Σεπόλια, που…

5 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες: Σκέψεις για αποκλεισμό της Εθνικής Οδού και απόβαση στην Αθήνα

Από το Λάκκωμα Χαλκιδικής, το Δερβένι και το Στρυμονικό, μέχρι τα Τρίκαλα και την Αταλάντη…Οι…

5 Φεβρουαρίου 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Διαγνώστηκε με καρκίνο – Τι ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ

Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του…

5 Φεβρουαρίου 2024