Τοπικά

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις για τους γιατρούς στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις για τους δέκα μόνιμους γιατρούς, που θα στελεχώσουν το αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο αναμένεται να παρέχει πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους ασθενείς, χωρίς να επηρεάζονται στη λειτουργία τους οι κλινικές και τα τμήματα με την «αφαίμαξη» προσωπικού.
Σημειώνεται πως από το υπουργείο Υγείας εγκρίθηκαν πριν μερικούς μήνες δέκα μόνιμες θέσεις γιατρών για το ΤΕΠ, οι οποίες αφορούν έναν καρδιολόγο, γενικούς γιατρούς, παθολόγους και χειρουργούς. Το Νοσοκομείο προχώρησε γρήγορα τις διαδικασίες, ώστε οι γιατροί να βρίσκονται στις θέσεις τους. Το αυτόνομο ΤΕΠ θα διαθέτει διευθυντή γιατρό, δύο επιμελητές Α’ και οι υπόλοιποι επτά θα είναι επιμελητές Β’. Εκτός από τους δέκα μόνιμους γιατρούς στο ΤΕΠ θα δραστηριοποιούνται και οι ειδικευόμενοι. Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι γιατροί που θα το στελεχώσουν, θα πρέπει να έχουν σχέση και με την επειγοντολογία. Η λειτουργία της νέας αυτής δομής θα αποφορτίσει σημαντικά τις εφημερίες των Κλινικών, οι οποίες δεν θα είναι υποχρεωμένες να διαθέτουν το ειδικό ιατρικό προσωπικό τους στα Επείγοντα, όπως συμβαίνει τώρα, με αποτέλεσμα οι γιατροί να βρίσκονται μπαλάκι μεταξύ Κλινικής και Επειγόντων.

Παράλληλα θα μειωθεί και ο χρόνος αναμονής στα Επείγοντα, καθώς οι γιατροί θα εργάζονται αποκλειστικά σε αυτή τη δομή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου Βόλου, κάθε μέρα στα Επείγοντα μεταβαίνουν 200 ασθενείς, εκ των οποίων θα κάνουν εισαγωγή για νοσηλεία σε κάποια Κλινική οι 18-20. Αυτό το στοιχείο δείχνει πως τα Επείγοντα παρέχουν κυρίως έργο, που αντιστοιχεί στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Επίσης ο αριθμός των εισαγωγών έχει μειωθεί, γιατί πλέον λειτουργεί και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας. Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου εκτιμάται ότι το πολύ μέσα σε ένα μήνα θα βγει και το ΦΕΚ για την τοποθέτηση των δέκα μόνιμων γιατρών στο ΤΕΠ. Η εξέλιξη αυτή ενεργοποιεί και τις χωροταξικές εργασίες που πρέπει να γίνουν στο ΤΕΠ και έχουν σχεδιαστεί από τη διοίκηση. «Ήδη έχουμε ξεκινήσει και δουλεύουμε στο ΤΕΠ, βάσει του νέου πλάνου λειτουργίας του, που έχει να κάνει με τα αυτόνομα ΤΕΠ, ώστε να παρέχονται πιο άμεσες υπηρεσίες στους ασθενείς. Πιο συγκεκριμένα ήδη τοποθετείται το νέο λογισμικό, ενώ γίνεται και η χωροταξία των χώρων, με τις αλλαγές που προβλέπονται. Τα κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί και οι εργασίες θα διαρκέσουν δύο περίπου μήνες. Σε συνεργασία με τους γιατρούς και τον διευθυντή του ΤΕΠ, θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στα Επείγοντα», δήλωσε ο κ. Δραμητινός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το