Πολιτισμός

Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας

Ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Ιουνίου οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας 2018, που διοργάνωσε, για τέταρτη χρονιά, ο φορέας πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνητών Κιβωτός», σε συνεργασία με πλειάδα τοπικών φορέων. Από τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου ξεχωρίζουν η μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμάτας.
Θα παρουσιαστεί σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, ειδικά για τη «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2018», το έργο «Ο θρίαμβος των Αργοναυτών» του Robert Sheldon, υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Κώστα Νικολέα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 16 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ.Δ. (Κ. Καρτάλη με Ανθ.Γαζή) λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας.

Δύο παραθαλάσσιες πόλεις της πατρίδας μας – ο Βόλος και η Καλαμάτα – θα επικοινωνήσουν μέσα από τα σπουδαία θαλασσινά τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν με το πάνε-έλα της αρμυρής αύρας και τον ήρεμο κυματισμό των καλοκαιρινών θαλασσών μας. Είναι μια εκδήλωση που απευθύνεται, από εξαιρετικούς συντελεστές, προς όλους που αγαπούν τη θάλασσα.
Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας είναι από τα εμβληματικά μουσικά συγκροτήματα στην πατρίδα μας. Ιδρύθηκε το 1890 με την επωνυμία «Φιλαρμονική Εταιρεία Καλαμών». Το 1939 μετεξελίχθηκε με τη σημερινή της ονομασία.

Το όλο πρόγραμμα που θα ερμηνεύσει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας είναι έτσι διαρθρωμένο, ώστε να υπηρετεί τη διαχρονική σχέση μας με τη θάλασσα. Διευθύνει ο Κώστας Νικολέας, εμβληματικός μαέστρος της από το 1991. Στα φωνητικά μέρη, σολίστ είναι η μονωδός και μουσικολόγος Γιώτα Δημητροπούλου και ο τρομπετίστας Δημήτρης Χαρλέπας. Αφηγητής θα είναι ο Γιάννης Πλεμμένος, πανεπιστημιακός – εθνομουσικολόγος και ερευνητής στην Ακαδημία Αθηνών.
Αύριο Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των μητροπολιτών Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, όπου θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ του Αγνώστου Ναυτικού. Από τις 10.30 π.μ. έως τη 1 μ.μ., στο προαύλιο του Ναού θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία.
Οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας 2018 θα ολοκληρωθούν, στον ίδιο χώρο, το βράδυ της Κυριακής, με τη μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου και τον χαιρετισμό του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το