Πολιτισμός

Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος του Φεστιβάλ Βόλου 2019

Με επιτυχία συνεχίζεται το Φεστιβάλ Βόλου, το οποίο διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο θέατρο, κινηματογράφο, χορό, εικαστικά, μουσική και φωτογραφία από διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες, μία διοργάνωση που επιχειρεί να μεταμορφώσει ολόκληρη την πόλη σε μια υπαίθρια σκηνή.
Ο Βόλος και το Πήλιο πλημμυρίζουν με Τέχνη και Πολιτισμό. Ο α’ κύκλος του Φεστιβάλ Βόλου ολοκληρώνεται στις 25 Ιουνίου, ενώ ο β’ κύκλος θα πραγματοποιηθεί από 31 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου.
Το Φεστιβάλ Βόλου στοχεύει στην παρουσίαση πρωτοποριακών δράσεων, στην ανάδειξη νέων ντόπιων καλλιτεχνών και σχημάτων, καθώς και στην αύξηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και παραγωγής στην πόλη του Βόλου και στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Η φετινή διοργάνωση έχει έναν εντελώς ανανεωμένο καλλιτεχνικό σχεδιασμό. 33 διαφορετικές παραγωγές αποτελούν το σύνολο του προγράμματός της, κάθε μία εκ των οποίων εκτελείται αυτόνομα, με σκοπό την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή ακόμη μεγαλύτερου μέρους των πολιτών. Φέτος, δίνοντας περισσότερη έμφαση στις εικαστικές τέχνες και τον κινηματογράφο, το Φεστιβάλ σκοπεύει να βγάλει – κυριολεκτικά – την τέχνη στους δρόμους, προκειμένου να έρθουν όλοι σε επαφή μαζί της. Επιπλέον, μέσα στον καλλιτεχνικό του προγραμματισμό, θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, παραγωγές από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και καλλιτέχνες όπως οι Γιάννης Σκουρλέτης, Νίκος Καραγέωργος, Κώστας Λαμπρούλης, Ένκε Φεζολάρι, Τζωρτζίνα Κακουδάκη κ.ά.

Υπόλοιπο πρόγραμμα:
Παρασκευή 21 Ιουνίου: «Αχίλλειο» Κινηματογράφος, ALPHA – MOVIE, Στάθης Αθανασίου. Εισιτήριο: 5€ Γενική. Σάββατο 22 Ιουνίου: «Αχίλλειο» Κινηματογράφος, Ευρυδίκη, Χρήστος Σχοίνας – Νίκος Φυτάς. 3€ γενική είσοδος. Κυριακή 23 Ιουνίου: Θεατράκι Αναύρου, Μουσικό Κουτί, Δήμητρα Παππά, Ομάδα Ομπρέλα. Ελεύθερη είσοδος. Τρίτη 25 Ιουνίου: Άξιον Εστί, Άλλη Μεριά, Το Σκλαβί, Κατερίνα Στάικου, Δη.Θε. Κηφισιάς – Act & Play. Εισιτήριο: 8€ ανά παιδί/συνοδός.
Για περισσότερες πληροφορίες: 6981167678, [email protected], www.facebook.com/volosfestival. www.volosfestival.gr/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το