Τοπικά

Ολοκληρώνεται η προανάρτηση για το Κτηματολόγιο Βόλου – Στην ιστοσελίδα του Οργανισμού τα σχετικά στοιχεία

Στις 4 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική προανάρτηση για όσους έχουν ακίνητη περιουσία στη Δημοτική Ενότητα Βόλου. Η προανάρτηση έχει τεθεί σε εφαρμογή στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου, με βάση τις δηλώσεις που είχαν συλλεχθεί το 2008. Σχετική ενημέρωση έγινε ηλεκτρονικά σε χιλιάδες Βολιώτες, που έλαβαν μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η προανάρτηση για την κτηματική βάση της Δημοτικής Ενότητας Βόλου, του Δήμου Βόλου, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει το αποτέλεσμα της επεξεργασίας των δηλώσεων που υποβλήθηκαν και των πληροφοριών που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της κτηματογράφησης. Οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στην περιοχή, με χρήση των κωδικών taxisnet μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία των δικαιωμάτων που τους αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων και να επαληθεύσουν την ορθότητά τους. Εφόσον συμφωνούν με τα στοιχεία αυτά, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εφόσον δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία αυτά, οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων μέσα στην προθεσμία, είτε στο Γραφείο Κτηματογράφησης Βόλου, Δημοκρατίας και Αϊδινίου 14, στη Νέα Ιωνία, είτε αποστέλλοντας την αίτηση επανεξέτασης στοιχείων με email, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Μετά την ολοκλήρωση της προανάρτησης, την εξέταση των αιτήσεων επανεξέτασης στοιχείων που θα υποβληθούν και την αναμόρφωση των κτηματολογικών πινάκων, θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης. Η συμμετοχή των ιδιοκτητών στη διαδικασία της προανάρτησης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν, θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν την άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2421063631 και στην ιστοσελίδα http://www.ktimatologio-volou.gr
Συχνές ερωτήσεις: http://www.ktimatologio-volou.gr/erotimata.aspx?erot=19
Διεύθυνση γραφείου κτηματογράφησης: Δημοκρατίας και Αϊδινίου 14, Τ.Κ. 38446, Νέα Ιωνία Βόλου. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-16.30 και κάθε Τετάρτη 8.30-20.30.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το