Τοπικά

Ολοκληρώνεται η Πράξη Εφαρμογής Αγίας Παρασκευής

 

«Η Πράξη Εφαρμογής ολοκληρώνεται. Η Αγία Παρασκευή μπαίνει στο σχέδιο πόλεως» ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στη συζήτηση επί της μελέτης ανασύνταξης της πράξης με τους κατοίκους, στο Δημαρχείο του Βόλου. Με την πράξη εφαρμογής οι ιδιοκτήτες θα μπορέσουν να οικοδομήσουν σε οικόπεδά τους, ενώ από τον Δήμο θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν οι κοινόχρηστοι χώροι. Στο Δημαρχείο παραβρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής που ζητούν να μην υπάρξουν από πλευράς τους εισφορές σε χρήμα και γη.
«Καλούμαι να δώσω λύση όπως έχω δώσει και σε άλλα ζητήματα. Ήρθα να μιλήσω μαζί σας» δήλωσε ο κ. Μπέος και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί να σημειωθεί διαπληκτισμός και πως όλοι θα πάρουν τον λόγο.
«Στη ζωή μου έχω μάθει να παίρνω αποφάσεις και ιδιαίτερα δύσκολες χωρίς να σκέφτομαι προσωπικά οφέλη ή συμφέροντα. Όμως, έχω μάθει να ζυγίζω τα πράγματα και όταν κρίνεται και πρέπει να παρέμβω για να δώσω λύση με γνώμονα το δίκαιο, έχω υποχρέωση να το κάνω» πρόσθεσε.
«Αναλάβαμε το 2014, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, και βρήκαμε μια αρρωστημένη κατάσταση και καλούμαστε να δώσουμε λύσεις. Μετά από οχλήσεις πολλών κάναμε από το 2016 και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας τουλάχιστον τέσσερις εμπεριστατωμένες επιστολές και ζητούσαμε να επανεξετάσουν το θέμα».
Όπως τόνισε, το αρμόδιο υπουργείο ήταν κατηγορηματικά κάθετο. «Τόσο με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, όσο και του αντιδημάρχου Πολεοδομικού Σχεδιασμού που είναι αρχιτέκτονας μηχανικός, αλλά και του γενικού γραμματέα που είναι επίσης αρχιτέκτονας μηχανικός, έβαλα κάτω τα πράγματα και πήρα τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία είναι και δίκαιη. Δεν έχω ούτε οικόπεδο ούτε σπίτι στην Αγ. Παρασκευή ούτε η οικογένειά μου». Ωστόσο, κάτοικοι παρενέβαιναν στην τοποθέτησή του με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να αποχωρήσει από την αίθουσα και η συνάντηση να λάβει τέλος.


Ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγ. Παρασκευής Αντώνης Κούτσουρος τόνισε ότι «οι κάτοικοι βρίσκονται σε ένα καθεστώς ομηρίας. Δεν ξέρει ο καθένας τι έχει. Πληρώνει ΕΝΦΙΑ για ένα κομμάτι που το μισό είναι του Δήμου» και πρόσθεσε ότι «πολλοί κάτοικοι θέλουν να γίνει η Πράξη Εφαρμογής, αλλά όχι με τον τρόπο που προβλέπεται. Κάποια στιγμή πρέπει να λυθεί η Πράξη Εφαρμογής γιατί δεν μπορεί να μένει σε εκκρεμότητα».
«Και εμάς μας συμφέρει να μην πληρώσουμε, αλλά είμαστε δέσμιοι 20 χρόνια. Δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε την περιουσία μας, δεν μπορούμε να πουλήσουμε, να χτίσουμε και αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε αλλού οικόπεδα. Πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ τόσα χρόνια» τόνισε ο κ. Νικόλαος Παπαπαναγιώτου που διαμένει στα δομημένα οικόπεδα της Αγίας Παρασκευής που εντάχθηκαν στο σχέδιο. Από την πλευρά του ο κ. Λεγαντής Γιαννέλος σημείωσε πως οι κάτοικοι δεν πήραν απαντήσεις γιατί η Αγία Παρασκευή δεν αντιμετωπίζεται ως παραδοσιακός οικισμός όπως είναι και γιατί εκεί πρέπει να ανοιχτούν 8μετροι και 16μετροι δρόμοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το