Πολιτισμός

Ολόκληρη η πόλη μια σκηνή – Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Βόλου

Το Φεστιβάλ Βόλου, καθώς βαδίζει προς την 6η του διοργάνωση που ξεκινάει πολύ σύντομα, αισθάνεται αισιόδοξο και γεμάτο αυτοπεποίθηση, ώστε όχι μόνο να παραστεί ενεργά στο νέο πολιτιστικό τοπίο που ανατέλλει μετά την πανδημία, αλλά και να το συνδιαμορφώσει.
Έχοντας στο ενεργητικό του 5 επιτυχημένες διοργανώσεις και με το μεγαλύτερο μέρος της μέχρι στιγμής στοχοθεσίας της επιχειρησιακής του ατζέντας να έχει επιτευχθεί, το Φεστιβάλ Βόλου αλλάζει για άλλη μια χρονιά τον σχεδιασμό του – κυρίως λόγω των γεγονότων που η SARS-CoV-2 επιβάλλει – και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που ως βασικό στόχο έχει να διερευνήσει τη μετάβαση στα νέα δεδομένα. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι έως Κυριακή 3 Οκτωβρίου.

Ο φετινός καλλιτεχνικός προγραμματισμός διαρθρώνεται σε 7 ενότητες (Ημέρες Φωτογραφίας, Η-μέρες Εικαστικών Τεχνών, Ημέρες Μουσικής, Ημέρες Θεάτρου και Χορού, Ημέρες Κινηματογράφου και Ημέρες Γαστρονομίας) αποτελώντας έτσι τον ορισμό της πολυθεματικής διοργάνωσης. Ο χαρακτήρας «ολόκληρη η πόλη μια σκηνή» παραμένει με τις εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα σε πολλά και ετερόκλιτα σημεία της πόλης (πέραν των αιθουσών της Παλιάς Ηλεκτρικής και του Αχιλλείου, φέτος θα δούμε δράσεις σε εμπορικά καταστήματα, σε αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, στο πρώην τέρμιναλ του ΟΛΒ, σε αυλές σπιτιών, σε parking κεντρικού σημείου της πόλης, το οποίο θα μεταμορφωθεί σε μουσική σκηνή, σε στενά του κέντρου, στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος και σε πολλά άλλα).

Αυτές τις ημέρες διεξάγονται οι Ημέρες Εικαστικών Τεχνών και οι Ημέρες Φωτογραφίας με κύριο χώρο παρουσίασης το τέρμιναλ αφίξεων/αναχωρήσεων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, αλλά και το Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών Θεατρίνη στη Μεταμόρφωση, καθώς και το Spade feat Christos Closet στην Ερμού 220.
Επίσης, φέτος είναι η πρώτη χρονιά, στην οποία το Φεστιβάλ εκκινεί διαγωνιστικό τμήμα, καθώς και η πρώτη χρονιά, στην οποία το Φεστιβάλ Βόλου σε αγαστή συνεργασία με τον Μύλο Παραστατικών Τεχνών πραγματοποιούν ανεξάρτητη παραγωγή με θέμα της Μετάβαση, υπό τη χορογραφική εκπαίδευση και καθοδήγηση κορυφαίου Γάλλου street χορευτή.
Κυρίως όμως φέτος η ομάδα διοργάνωσης του φεστιβάλ θέτει σε εφαρμογή στρατηγικές συνεργασίες με το έτερο φεστιβάλ της Λάρισας – Μύλος Παραστατικών Τεχνών, αλλά και με μια φρέσκια απόπειρα για ένα φεστιβάλ κωμωδίας μαζί με τους ιθύνοντες του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, κάνοντας το πρώτο βήμα για μία πανθεσσαλική πολιτιστική διοργάνωση που φέτος ονομάζεται Δίκτυο Φεστιβάλ Μετάβαση, μιας και η έννοια της μετάβασης είναι η θεματική ταυτότητα και των τριών φεστιβάλ.

Η επιχειρησιακή πορεία του δικτύου θα αποσαφηνιστεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων εκδηλώσεων και των τριών φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ Βόλου υποστηρίζεται από τις τακτικές και έκτακτες εισφορές των μελών του ΔΣ του, από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ λαμβάνει μία πολύ μικρή υποστήριξη από την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας και το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.
Website: www.volosfestival.gr, Facebook: www.facebook.com/volosfestival, Instagram: www.instagram.com/volos_festival.
Το καφέ του φεστιβάλ: Filippou Cafe Classique.
Προπώληση: Filippou Cafe Classique (Ερμού με Μπορέλ), Μελάνι (Δημητριάδας 257), www.ticketservices.gr/.
Tηλ. 2421027077, e-mail: [email protected]/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το