Τοπικά

Όλοι μια αγκαλιά για τον στόχο ζωής: τη δημιουργία κάμπινγκ για ΑμεΑ

Μόλις πριν έναν χρόνο ιδρύθηκε στον Βόλο η ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π. «Παγκόσμια Αγκαλιά», η οποία σύμφωνα με το καταστατικό της, διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Η σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία και την ίδρυσή της ανήκει στην κ. Ευγενία Φραγκούλη, η οποία ως μέλος του ΔΣ, εκτελεί χρέη υπευθύνου Οικονομικής Διαχείρισης. Πρόεδρος ανέλαβε η κ. Αθηνά Ζέρβα, προπονήτρια της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Κωφών Γυναικών, Χρυσή Ολυμπιονίκης στη Σαμψούντα το 2017 και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2019, ενώ τα πέντε ακόμη ιδρυτικά μέλη και μέλη του ΔΣ της ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π., προέρχονται, τα περισσότερα, από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Η «Παγκόσμια Αγκαλιά» άρχισε με ένα όραμα απόλυτα συνυφασμένο με κοινωνικές ευαισθησίες και ανάγκες. «Προσηλωμένοι στους στόχους μας, θέλουμε να στείλουμε μηνύματα πολιτισμού, εθελοντισμού και ανθρωπιάς στην πόλη μας τον Βόλο – και όχι μόνον – με σκοπό να προσφέρουμε κοινωνικό και πολιτιστικό έργο» αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Στόχο ζωής αποτελεί για την «Παγκόσμια Αγκαλιά» η δημιουργία κάμπινγκ για ΑμεΑ στην περιοχή της Μαγνησίας, που θα δώσει ανάσα σε άτομα με αναπηρίες. Στην προσπάθεια επίτευξης του φιλόδοξου στόχου, που συνεχίζεται, συμμετέχει και ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».
Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου διοργάνωσαν την προβολή του 5ου ντοκιμαντέρ της πολυβραβευμένης αμερικανικής σειράς «Mount Olympus» που έχει τίτλο «Μακεδονία η λαμπερή πύλη του Ολύμπου». Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, που προβλήθηκε στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας, έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής 22 χρυσά αγαλματίδια σε παγκόσμια φεστιβάλ κινηματογράφου, επανατοποθετώντας έτσι τον Όλυμπο στη διεθνή θέση που του ανήκει. Τη σειρά υπογράφει η πολυβραβευμένη Ελληνίδα σκηνοθέτιδα και παραγωγός Αθήνα Κρικέλη.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση, «θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε γιατί πιστέψατε και στηρίξατε μια εκδήλωση, με διάχυτη την αύρα της αγάπης, της ισότιμης αποδοχής και της αλληλεγγύης για τον άνθρωπο… Ελπίζουμε να σας έχουμε συνοδοιπόρο μας στο μέλλον… Έως τότε… σας στέλνουμε την «αγκαλιά μας»».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το