Τοπικά

Όλοι μία αγκαλιά για το Ειδικό Σχολείο Αγριάς – Συναυλία της «Ιωνίας» με Ελένη Τσαλιγοπούλου και Θ. Κοτονιά

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Αγριάς κ. Απόστολος Μιχαλόπουλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της «Ιωνίας» κ. Νεκτάριος Δεμελής και η μαέστρος της Χορωδίας κ. Κορνηλία Φραγκογιάννη για τη μεγάλη συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ανακαίνιση του Ειδικού Σχολείου Αγριάς.

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, στις 9.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Ορχήστρας και Χορωδίας «Ιωνία» με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Θοδωρή Κοτονιά. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι με τα πιο αγαπημένα τραγούδια των δύο ερμηνευτών, καθώς και τραγούδια της ελληνικής παράδοσης. Στόχος της συναυλίας είναι η ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Αγριάς για την ανακαίνισή του.

Ο κ. Απόστολος Μιχαλόπουλος, διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, τόνισε ότι «δεχτήκαμε με πάρα πολύ μεγάλη χαρά την πρόσκληση του κ. Νεκτάριου Δεμελή, διευθυντή της «Ιωνίας», για τη συναυλία. Το μότο, διότι πρόκειται για μια διαδικασία αλληλεγγύης, είναι «Όλοι μαζί μία αγκαλιά για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς». Ένα 6/θέσιο σχολείο, το οποίο φιλοξενεί δημοτικό και νηπιαγωγείο, με περίπου 30 παιδιά και εδράζεται στην περιοχή της Παιδόπολης Αγριάς και έχει ειδικότητες που προσφέρουν στα παιδιά το καλύτερο».
Ο ίδιος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη συναυλία θα βοηθήσει ώστε να υλοποιηθούν κάποια σχέδια που έχουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων. «Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για την ανακαίνιση του κτιρίου και την αντικατάσταση της τεχνολογίας του σχολείου. Στα ειδικά σχολεία οι ανάγκες είναι περισσότερες από ό,τι σε ένα σχολείο γενικής εκπαίδευσης, διότι είναι καθημερινές, πολλές και διαφορετικές για το κάθε παιδί. Όλη αυτή η υποδομή χρειάζεται συνεχώς υποστήριξη και αυτή συνήθως προέρχεται από ανθρώπους ή φορείς, οι οποίοι έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του φορέα πολιτισμού «Ιωνία» κ. Νεκτάριος Δεμελής επισήμανε ότι «με μεγάλη χαρά και φέτος η τελική συναυλία της «Ιωνίας», Ορχήστρας και Χορωδίας, παιδικής, εφηβικής και ενηλίκων, έχει φιλανθρωπικό σκοπό και πιο συγκεκριμένα γίνεται για την ανακαίνιση του Ειδικού Σχολείου Αγριάς», ενώ τόνισε τους στενούς δεσμούς με το σχολείο, μιας και τόσο η κ. Φραγκογιάννη, όσο κι ο ίδιος το έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν.
Η συναυλία της Δευτέρας είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται με τον ίδιο σκοπό, αφού η πρώτη έγινε το καλοκαίρι του 2012.

«Ο κ. Μιχαλόπουλος, φίλος και συνεργάτης χρόνια, είναι ένας διευθυντής που το ενδιαφέρον και η ενασχόλησή του με τα θέματα του σχολείου ξεπερνούν τα καθαρά επαγγελματικά ωράρια, είναι άξιος θαυμασμού και συγχαρητηρίων, όπως επίσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου που αγκάλιασε με μεγάλο ενθουσιασμό την ιδέα αυτή» σημείωσε ο κ. Δεμελής.
Η μαέστρος της χορωδίας «Ιωνία» κ. Κορνηλία Φραγκογιάννη τόνισε ότι πρόκειται για μία μεγάλη συναυλία, στην οποία συμπράττουν σε πλήρη ανάπτυξη η Χορωδία και η Ορχήστρα «Ιωνία» μαζί με τη μεγάλη ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου, «η οποία με τη μοναδική της φωνή μάς ταξιδεύει και όχι μόνο αγγίζει την καρδιά μας, αλλά τη διαπερνά».
Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια της Ελένης Τσαλιγοπούλου, ενώ να σημειωθεί ότι μέσα στα 3 τελευταία χρόνια είναι η 5η φορά που η «Ιωνία» συμπράττει με την κ. Τσαλιγοπούλου.
«Επίσης θα συμπράξουμε για πρώτη φορά με τον ερμηνευτή Θοδωρή Κοτονιά, τον οποίο έχουμε ξεχωρίσει για την ευγένεια και το ήθος του, που θα ερμηνεύσει αγαπημένα του τραγούδια, τα οποία δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα στον ακροατή» κατέληξε η κ. Κορνηλία Φραγκογιάννη.
Προπώληση εισιτηρίων 10 ευρώ, Μουσικός Οίκος Κεχαΐδη, 28ης Οκτωβρίου 118, Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, Σταδίου και Μανδηλαρά, βιβλιοπωλείο «Λύχνος», Κ. Καρτάλη 160, βιβλιοπωλείο «Συλλόγιστος», Μετσόβιου Πολυτεχνείου 28, Ανώτερον, Δημοκρατίας 1, Αγριά, ζαχαροπλαστείο Στεργιάδης, Αναλήψεως 146 με Κύπρου, Rodolpho, Δημητριάδος 142.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το