Τοπικά

Όλο το παρασκήνιο για την διάλυση του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία – Όσα συνέβησαν μέχρι τις κάλπες

Ένα 24ωρο αφότου κλείσανε οι κάλπες και τα διαλυτικά φαινόμενα στο τοπικό ΚΙΝΑΛ δεν άργησαν να εκδηλωθούν με τρόπο ηχηρό. Στόχος του υποψήφιου βουλευτή Ν. Χαυτούρα έγινε η γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Φούλη Τσιώμου, που του έδωσε σκληρή απάντηση, ενώ επίθεση στον Ν. Χαυτούρα και εμμέσως και στον Τ. Πλαστάρα – που δεν τον κατονόμασε αλλά τον «φωτογράφησε» – έγινε από τον έτερο υποψήφιο βουλευτή Γιάννη Αναστασίου.
Με τα βάρη για το τοπικό ΚΙΝΑΛ να «έρχονται» από την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου και τις δημοτικές εκλογές, αποδείχθηκε λίγες ώρες αφότου κλείσανε οι κάλπες ότι υπήρξαν ισορροπίες τρόμου μέχρι να … διεκπεραιωθούν οι βουλευτικές εκλογές.
Οι αντιδράσεις, οι διαφωνίες και το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο στηρίχθηκε σε «ξύλινα πόδια», έδειξαν οι πρώτες επιθέσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

 «Θα γυρίσουν οι μισοί από τις περιοδείες  »
Μόλις ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο η γραμματέας του κόμματος κ. Τσιώμου αλλά και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν αντιδράσει στην υποψηφιότητα του Νίκου Χαυτούρα λόγω του γεγονότος ότι είχε φύγει από το κόμμα, είχε ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και διαγράφηκε μετά από έντονες δημόσιες αντεγκλήσεις και καταγγελίες γιατί δεν είχε προταθεί για βουλευτής, από το σημερινό κόμμα της αντιπολίτευσης.
Η επιστροφή του στο ΚΙΝΑΛ «βάρυνε» από τη στήριξη που έδινε στη Δημοτική Αρχή και τον δήμαρχο Α. Μπέο, ενώ το κόμμα επισήμως είχε αντιταχθεί στις πρακτικές του δημάρχου σε όλα τα επίπεδα. Για τους ίδιους λόγους , δηλαδή τις στενές επαφές με τον Α, Μπέο, που  κορυφώθηκαν στις επιμελητηριακές εκλογές, υπήρχε αντίδραση και για την υποψηφιότητα του Τ. Πλαστάρα. Μάλιστα ο Τ. Πλαστάρας δημόσια μέσα στην προεκλογική περίοδο καταγγέλθηκε ανοιχτά από τον πρώην γραμματέα Γ. Φώτη για τις σχέσεις του με τον Α. Μπέο και ο Ν. Χαυτούρας είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Φώτη Χατζηδημητρίου. Η κ. Τσιώμου για τις δύο αυτές υποψηφιότητες είχε καταθέσει την παραίτησή της.

Ο Ν. Χαυτούρας δήλωνε πως η άρνηση του ΚΙΝΑΛ να συνταχθεί με τον Α. Μπέο κάνει κακό στο κόμμα και η έκρηξη δεν άργησε να έρθει.
Το κλίμα που επικρατούσε απέδωσε εντός συνεδρίασης της Νομαρχιακής δήλωση του αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος Θανάση Σκρίμπα. «Δεν μπορούμε να κάνουμε κλιμάκιο στο οποίο θα συμμετέχουν Χαυτούρας-Πλαστάρας και οι υπόλοιποι. Εάν πάνε Ζαγορά θα γυρίσουν οι μισοί…». Την ίδια ακριβώς εικόνα έδωσε ο κ. Σκρίμπας και στον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ κ. Χριστοδουλάκη.

Ένταση με Παπαδούλη
Η κατάσταση με τους δύο υποψηφίους, δηλαδή τους Τ. Πλαστάρα  και Ν. Χαυτούρα έγινε έκρυθμη στις δημοτικές εκλογές όταν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως δεν επιθυμούσε να εμφανίζονται ούτε στο εκλογικό του κέντρο. Οι εκλογές απλά ολοκληρώθηκαν χωρίς οργάνωση και με την γραμματέα Φούλη Τσιώμου να απαιτεί από τον Θανάση Παπαγιάννη που είχε αναλάβει με τον Δ. Κουτσούκο τα οργανωτικά, να αποχωρήσει από το εκλογικό κέντρο και τη Νομαρχιακή. Το κλίμα ήταν συνεχώς τεταμένο και η ένταση «ανέβηκε» και μεταξύ των υποψηφίων όταν από τη Χαριλάου Τρικούπη ζητούσαν να «σταυρωθεί» ο Τ.Πλαστάρας και διαπιστώθηκε πως τα τηλέφωνα ήταν πολλά σε μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το