Κόσμος

Ολλανδοί καλλιτέχνες μετέτρεψαν πολυκατοικία σε βιβλιοθήκη-οφθαλμαπάτη

Δύο Ολλανδοί καλλιτέχνες, οι Jan Is De Man και Deef Feed, κατάφεραν να πείσουν τον ιδιοκτήτη ενός τριώροφου στην Ουτρέχτη να τους παραχωρήσει μια όψη του ακινήτου του ως καμβά για να δημιουργήσουν μια πελώρια τοιχογραφία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες δρόμου είχαν την ιδέα να μετατρέψουν το οίκημα σε μια γιγαντιαία βιβλιοθήκη. Επέλεξαν κάποια από τα αγαπημένα τους βιβλία, φιλοτέχνησαν και κάποιους τίτλους με το δικό τους όνομα, αλλά ζήτησαν και από τους κατοίκους του τριώροφου να διαλέξουν ένα δικό τους αγαπημένο, ώστε να το «βάλουν» και αυτό σε ένα ράφι. Τα ράφια της βιβλιοθήκης αυτής κοσμούν βιβλία στα αραβικά, γερμανικά, πολωνικά, αγγλικά, γαλλικά, ολλανδικά και τούρκικα.

Με παιχνιδιάρικη διάθεση, στην αριστερή πλευρά στο κάτω ράφι, συμπεριέλαβαν κι ένα «βιβλίο» με μαύρη ράχη πάνω στην οποία φιγουράρει το λογότυπο του Playboy. Εξαιρετική ιδέα για προώθηση της συνήθειας της ανάγνωσης βιβλίων, συνήθεια που έχει ατονήσει στις μέρες μας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το