Κόσμος

Oλλανδία: Συνελήφθη πατέρας που κρατούσε ομήρους τη σύζυγο και τα παιδιά του

Έπειτα από μια καλά συντονισμένη επιχείρηση, η ολλανδική Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον «πατέρα» της οικογένειας που, όπως λέγεται, ζούσε αποκομμένη για μια δεκαετία σε φάρμα.

Όπως ανακοινώθηκε, ερευνάται η πιθανότητα να κρύβεται πίσω από την υπόθεση κάποια θρησκευτική σέχτα. Σύμφωνα με τη βρετανική «Guardian», επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, τον 67χρονο άνδρα βαρύνουν οι κατηγορίες της στέρησης ανθρώπινης ελευθερίας και του «ξεπλύματος» βρώμικου χρήματος.

Η συγκεκριμένη είναι η δεύτερη σύλληψη σε σχέση με αυτή την υπόθεση που εγείρει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ο πρώτος συλληφθείς, ένας 58χρονος Αυστριακός που νοίκιαζε τη συγκεκριμένη φάρμα ονόματι «Τζόσεφ Μπ.», εμφανίστηκε εχθές ενώπιον δικαστή αντιμετωπίζοντας παρόμοιες κατηγορίες, και δόθηκε εντολή προφυλάκισής του.

«Πιστεύουμε ότι οι έξι άνθρωποι που εμπλέκονται δεν διέμεναν στο σπίτι με τη θέλησή τους. Ερευνάμε αν εμπλέκεται κάποια αίρεση που οδήγησε σε αυτή την κατάσταση» επισημαίνεται.

Η ιστορία αυτή βγήκε στο φως της δημοσιότητας όταν ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας μπήκε, αφού δραπέτευσε, σε μπαρ της περιοχής σε αλλόφρονα κατάσταση. Τρία ακόμη άτομα που λένε ότι είναι παιδιά του 67χρονου δήλωσαν ότι εγκατάλειψαν την οικογένεια πριν από οκτώ χρόνια, και έκτοτε δεν έχουν μάθε κανένα νέο για τα άλλα μέλη, σύμφωνα με μια δήλωση που δημοσίευσε το πρακτορείο ANP την Πέμπτη, γράφει το άρθρο της «Guardian».

Αργότερα, σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ανακοινώθηκε πως ο Αυστριακός ένοικος της φάρμας, ο πατέρας και τα μέλη της αιχμάλωτης οικογένειας ήταν μέλη αμφιλεγόμενου θρησκευτικού δόγματος Unification Church, το οποίο δημιούργησε ο Νοτιοκορεάτης Σαν Μαϊγιούνγκ Μουν.

Εκπρόσωπος της Universal Peace Federation (όπως έχει μετονομαστεί το κίνημα) επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας της οικογένειας ήταν μέλος της «εκκλησίας» τη δεκαετία του 1980, πριν χαθούν τα ίχνη του. Ο ίδιος σημείωσε ότι πιστεύει πως ο πατέρας «μαζί με ένα αλλο άτομο» ξεκίνησαν το δικό τους θρησκευτικό κίνημα. Ο 58χρονος Αυστριακός, πάντως, «δεν ήταν ποτέ μέλος», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος στο πρακτορείο ANP.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω υπόθεση ξυπνά μνήμες από «οικεία κακά» στην Αυστρία, με ανθρώπους που κρατούνταν αιχμάλωτοι σε μυστικά δωμάτια και τους κακοποιούσαν σεξουαλικά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το