Άρθρα

Ολική επαναφορά της νεολαίας στην κοινωνία

Της Μαρίας Καραγιάννη*

Σε κάποιες περιπτώσεις οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
Μια τέτοια ελπιδοφόρα περίπτωση είναι η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας.
Η ΟΝΝΕΔ έχοντας κάνει την αυτοκριτική της πριν τρία χρόνια ,προχώρησε στην επανίδρυσή της και μετά από σκληρή δουλειά κέρδισε το μεγάλο στοίχημα της γενιάς της.
Πέρασε σε μια νέα εποχή αλλάζοντας πρωτίστως η ίδια. Πατώντας γερά στα πόδια της και με καθαρό βλέμμα στη συνέχεια απευθύνθηκε στην υπόλοιπη κοινωνία.
Οι νίκες της ΟΝΝΕΔ τα τελευταία τρία χρόνια δεν είναι πλασματικές. Είναι ουσιαστικές και μετρήσιμες. Από τις κάλπες των Ευρωεκλογών και των Εθνικών εκλογών, με τη θεαματική συμμετοχή νέων, μέχρι το σημερινό αποτέλεσμα των 70.505 μελών λίγες ημέρες πριν το 12ο Τακτικό συνέδριο η ΟΝΝΕΔ δεν έπαψε ποτέ να εργάζεται για ένα καλύτερο αύριο.
Τα 70.505 μέλη της οργάνωσης όμως σηματοδοτούν κάτι πολύ περισσότερο από το γεγονός ότι την καθιστούν τη μεγαλύτερη κομματική νεολαία της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.

Σηματοδοτούν μια νέα εποχή. Μια εποχή και μια γενιά που πιστεύει στην έννοια της πατρίδας και που είναι «καταδικασμένη» να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει. Μια ολόκληρη γενιά που γυρίζει την πλάτη στον λαϊκισμό και την πόλωση και τολμάει να αναλαμβάνει την ευθύνη της ανοικοδόμησης της χώρας σε καθαρά και γερά θεμέλια. Μια γενιά που απαρνείται τον καναπέ και δεν εμπνέεται από ουτοπίες και δήθεν αριστερά πλεονεκτήματα.
Τη γενιά που είπε βροντόφωνα όχι στην απαξίωση, τη μιζέρια, τη στασιμότητα και τα μεγαλεπήβολα ψέματα. Τη γενιά που παρά τις δυσκολίες και τη χαλεπότητα των καιρών δεν το έβαλε κάτω και με την ψήφο της έβαλε «φρένο» στην πιο καταστροφική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η χώρα.
Από την άλλη η τεράστια αυτή επιτυχία της ΟΝΝΕΔ μεγαλώνει την ευθύνη της.

Ευθύνη για συνεχή προσφορά στην κοινωνία, σεβόμενη πάντα την κληρονομιά της οργάνωσης, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο. Το αύριο που ενωμένοι μπορούμε να το κατακτήσουμε και να αποκατασταθούν επιτέλους έννοιες όπως η δημοκρατία, η αλληλεγγύη, η αξιοκρατία, η δημιουργική χειραφέτηση των νέων και η κοινωνική πρόοδος. Η ΟΝΝΕΔ της επόμενης τριετίας θα πρέπει να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις το έργο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και να κλείσει μια για πάντα την πόρτα στην κρίση των αξιών.
Να γίνει μια νεολαία με πραγματικό έρεισμα στην κοινωνία, μια νεολαία αρωγός της προόδου, μια ΟΝΝΕΔ που θα έχει ανάγκη όλους και όλοι θα της είναι απαραίτητοι.
Μια ΟΝΝΕΔ πραγματικά για όλους.
Ως μια από τους 70.505 νέους θα ήθελα να ευχηθώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία στις εργασίες του 12ου Τακτικού Συνεδρίου και στον επόμενο πρόεδρο της Οργάνωσης Παύλο Μαρινάκη που θα κληθεί να συγκρουστεί με κατεστημένα και να είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων που πρέπει να δοθούν όχι για το συμφέρον των λίγων ή των ευνοημένων αλλά για το εθνικό συμφέρον των όλων.
Στη μεγάλη πρόκληση της ολικής επαναφοράς της νεολαίας στην κοινωνία λοιπόν, 70.505 νέοι, Ελληνίδες και Έλληνες δηλώνουμε ηχηρά παρόντες.
Ραντεβού στο Συνέδριο.

*Η Μαρία Καραγιάννη είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ Βόλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το