Παραπολιτικά

Όλοι γνώριζαν…

Τα γεγονότα είναι γνωστά. Η Δημοτική Αρχή με απευθείας ανάθεση σε συγγενικό πρόσωπο της αντιδημάρχου Βιολέτας Καντόλα γκρέμισε μια κατοικία από αμίαντο και η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη από τις αντιπολιτεύσεις γιατί τέθηκαν σε κίνδυνο εργαζόμενοι και περιβάλλον. Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι ότι η στάση της Δημοτικής Αρχής καταγγέλθηκε και από το σωματείο χειριστών ιδιόκτητων μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων.
Είχαν στείλει έγγραφο στον Δήμο νωρίτερα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, στο οποίο ανέφεραν πως ο Δήμος παρότι έχει ανοιχτή δημοπρασία για εκμίσθωση μηχανημάτων έργου για τις τεχνικές υπηρεσίες, το πράσινο και την καθαριότητα , αναθέτει εργασίες σε πρόσωπα που καμία σχέση δεν έχουν με τους αναδόχους που προέκυψαν από αυτές τις δημοπρασίες. Το Σωματείο επισημαίνει την οικονομική ζημιά των δημοτικών ταμείων από αυτή την πρακτική και την οικονομική ζημιά του κλάδου. Επίσης θυμίζουν στον Δήμο πως το συνεργείο που ανέθεσε τη δουλειά κατεδάφισης κατοικίας από αμίαντο δεν ήταν εξειδικευμένο, πράγμα που απαγορεύεται από τον Νόμο, ενώ τα ερωτηματικά είναι πολλά για το σημείο που έγινε η εναπόθεση των προϊόντων κατεδάφισης. Ειδικά συνεργεία παραλαμβάνουν τα υλικά αμιάντου όταν αυτά ξηλώνονται και μεταφέρονται σε μονάδες στο εξωτερικό.
Στην προκειμένη όμως περίπτωση, σε ποιο χαντάκι μπορεί να βρίσκονται αυτά τα υλικά ουδείς ξέρει, μιας και ο Δήμος προκλήθηκε και ρωτήθηκε από τις αντιπολιτεύσεις, αλλά δεν απάντησε. Θα δοθούν όμως απαντήσεις στον εισαγγελέα. Για την ιστορία να πούμε ότι το έγγραφο του Σωματείου περιλαμβανόταν στα αναγνωστέα του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά δεν αναγνώστηκε. Ο Μουλάς είχε λόγους να το κρύψει . Η Τσοπουρίδου όμως; Στηρίζει τη Δημοτική Αρχή ακόμα και στα κοινωνικά δίκτυα και ταυτίζεται μαζί της, πράγμα που φαίνεται καθημερινά, αλλά ο ρόλος της στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι άλλος. Ας της το πει ο Μ. Μιτζικός με την ιδιότητα του νομικού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το