Οικονομία

Ολάντ: Συμφωνία το αργότερο ως το τέλος Ιουνίου

olant
Την ανάγκη επιτάχυνσης των συνομιλιών Αθήνας και πιστωτών για μία συμφωνία μέχρι το τέλος Ιουνίου επεσήμανε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της G7.
«Υπάρχει μια προθεσμία για το τέλος Ιουνίου», δήλωσε ο Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στο τέλος ενός προγράμματος στήριξης της Ελλάδας και στις προθεσμίες αποπληρωμής προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
«Αυτή είναι η απώτατη δυνατή προθεσμία, αλλά τίποτα δεν μας σταματά από το να πάμε πιο γρήγορα και νομίζω πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να πάει γρηγορότερα για να αποφύγει τις αμφιβολίες ή τα φαινόμενα κερδοσκοπίας. Αν θέλουμε –και όλοι μας θέλουμε, Έλληνες και Ευρωπαίοι έχουμε πει ότι θέλουμε– η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, θα πρέπει να κατευθυνθούμε προς μία λύση σε ένα χρονικό πλαίσιο πριν από το τέλος του μήνα», τόνισε
«Για να κάνουμε πρόοδο πρέπει να έχουμε γρήγορα, τις επόμενες ώρες ή μέρες, τεχνικές συνομιλίες για να γεφυρώσουμε τις θέσεις και να αντικαταστήσουμε τις προτάσεις που η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί με εναλλακτικά μέτρα», είπε ο Ολάντ.
Αυτές οι τεχνικές συζητήσεις θα πρέπει να έχουν σημειώσει αρκετή πρόοδο μέχρι την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ θα πάνε στις Βρυξέλλες μεθαύριο Τετάρτη για μία σύνοδο κορυφής ΕΕ-Λατινικής Αμερικής ώστε να επιτρέψουν μία «διασαφήνιση», είπε, προσθέτοντας πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα υπάρξουν συνομιλίες για την Ελλάδα στο περιθώριο της συγκεκριμένης συνόδου κορυφής.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικός της χώρας Μισέλ Σαπέν, παρά το γεγονός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί σύντομα συμφωνία με την Ελλάδα, δήλωσε ότι μια έξοδος της χώρας μας από το ευρώ δεν θα συνιστούσε δραματική εξέλιξη.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το