Τοπικά

Όλα του γάμου δύσκολα… Διστακτικά τα ζευγάρια αναβάλουν τα μυστήρια για το καλοκαίρι

Η Ελένη και ο Θανάσης προγραμμάτιζαν από τον περασμένο Ιανουάριο τον γάμο τους. Αποφάσισαν το μυστήριο να τελεστεί 10 μήνες μετά, τον Οκτώβριο, και στάθηκαν τυχεροί με αυτή τους την απόφαση, καθώς κατάφεραν να ενώσουν τις ζωές τους. Οι περιορισμοί όμως που επιβάλλονταν και ανατρέπονταν κάθε τόσο, τους οδήγησε έναν μήνα πριν τον γάμο τους σε μεγάλη ταλαιπωρία με συνεχείς αλλαγές για το κέντρο διασκέδασης και τον αριθμό των καλεσμένων τόσο στον γάμο όσο και στο γλέντι που ακολούθησε. Το νιόπαντρο, πλέον, ζευγάρι στάθηκε τυχερό, καθώς πρόλαβε να παντρευτεί λίγες μέρες πριν την εφαρμογή των νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι περιορισμοί στον αριθμό των καλεσμένων, η εστίαση που παραμένει κλειστή, αλλά και η αβεβαιότητα για το μέλλον οδηγεί καθημερινά πολλά μελλόνυμφα ζευγάρια να αναβάλουν την ημερομηνία του γάμου τους. Η αναβολές όμως των γάμων επιφέρουν αλλαγές σε μια σειρά επαγγελμάτων που είναι συνδεδεμένα με αυτούς. Φωτογράφοι, ανθοπώλες και άλλα επαγγέλματα βρίσκονται «στον πάγο» καθώς το ενδιαφέρον για μυστήρια την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι μικρό, αν όχι μηδαμινό.
«Υπολογίζαμε να καλέσουμε 500 άτομα στην εκκλησία, αλλά με τους περιορισμούς επιτρέπονταν μόνο 50 εντός του ναού, οι καλεσμένοι φορούσαν μάσκα και ο κόσμος βρισκόταν σε απόσταση» δήλωσε η Ελένη και πρόσθεσε ότι αναγκάστηκε να περιορίσει πολύ τον αριθμό των καλεσμένων. Ανάλογη μείωση έγινε και στο τραπέζι της δεξίωσης, που αρχικά είχε υπολογίσει 300 καλεσμένους. «Το τελευταίο διάστημα πριν τον γάμο όλα άλλαζαν συνεχώς. Μας έλεγαν για 100 καλεσμένους, μετά αριθμό όσο το 50% αυτών που χωράει η αίθουσα» σημείωσε. Πρόβλημα υπήρχε και με το ωράριο. Ενώ το γλέντι έγινε στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, όπου δεν υπήρχαν μέχρι τότε περιορισμοί στην ώρα που κλείνει το κέντρο δεξιώσεων, ξαφνικά το ωράριο ίσχυε μέχρι τις 12.30. «Αλλάξαμε 10 φορές τον σχεδιασμό για το ποιους θα καλέσουμε. Μάλιστα πολλοί δεν ήρθαν στον γάμο λόγω του κορωνοϊού» πρόσθεσε ο Θανάσης.

Τα μελλόνυμφα ζευγάρια είναι επιφυλακτικά και ενώ πολλά θέλουν να παντρευτούν τους επόμενους μήνες διστάζουν να ορίσουν την ημερομηνία, υπό το φόβο αλλαγών ή περιοριστικών μέτρων. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο φωτογράφος Nικόλαος Χατζηπολίτης από το «The Darkroom΄s Key Studio» υπάρχουν ζευγάρι που κλείνουν διστακτικά ημερομηνία για τον Ιούλιο, ενώ υπάρχει και ζευγάρι που έχει αναβάλει τον γάμο του τρεις φορές μέχρι σήμερα, αφού από τον Δεκέμβριο, τον μετέθεσαν για τον Μάιο και μετά για τον Ιούλιο. Από τον Νοέμβριο έως σήμερα τα μυστήρια είναι ελάχιστα όπως επίσης και το ενδιαφέρον για «κλείσιμο» ημερομηνίας. «Είχαμε κάποιους γάμους τον Ιανουάριο και βαφτίσεις τον Δεκέμβριο που αναβλήθηκαν. Τα ζευγάρια περιμένουν να χαλαρώσουν τα μέτρα για να αποφασίσουν τι θα κάνουν». Η σεζόν για το επάγγελμα, όπως είπε, έγινε από τετράμηνη δίμηνη, καθώς τα περισσότερα μυστήρια τελέστηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Αναβολές υπήρχαν βέβαια και από Βολιώτες που ζουν στο εξωτερικό και ήθελαν να παντρευτούν στο Πήλιο λόγω της καραντίνας.
Ένας ακόμη κλάδος που επλήγη από τις αναβολές -ακυρώσεις των μυστηρίων είναι και αυτός των ανθοπωλών. Όπως ανέφερε η Τερέζα Κουτσουμπέ από το ανθοπωλείο «Ανθέων Άρωμα» τον αντίστοιχο μήνα πέρσι υπήρχε έντονη εκδήλωση ενδιαφέροντος για γάμους τον Απρίλιο, τον Μάιο, για το καλοκαίρι, αλλά και για τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου. «Πολλές βαφτίσεις έγιναν τον Σεπτέμβριο και αρκετοί γάμοι έως 10 Οκτωβρίου» δήλωσε σημειώνοντας ότι ευνόησε και ο καλός καιρός την τέλεσή τους. «Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος για να ορίσουν ημερομηνίες για τα μυστήρια» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πάντως ο νεόνυμφος Θανάσης τόνισε πως η αγάπη δεν νικιέται από τον κορωνοϊό.
«Θα παντρευόμασταν ακόμη και αν είχαμε στο μυστήριο καλεσμένους μόνο τις οικογένειές μας. Στον γάμο μας περάσαμε καλά, παρόλο που δεν μπόρεσαν να έρθουν λόγω των περιορισμών πολλοί συγγενείς και φίλοι. Η αγάπη είναι αυτό που μετράει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το