Αθλητισμός

Όλα τα θέματα επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. με τον Ερασιτέχνη

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν όλα τα θέματα που αφορούν την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και τη βιωσιμότητα της ομάδας, στη συνάντηση που θα έχει την προσεχή Τετάρτη η διοίκηση της ΠΑΕ με τα μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Όπως είχε ανακοινωθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι έχοντας τα ηνία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ήταν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών σε όποιον ενδιαφερόμενο προσερχόταν με μια σοβαρή και βιώσιμη πρόταση. Ως καταληκτική ημερομηνία είχε οριστεί η 10η Ιουνίου ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κάποιον να αναλάβει να σηκώσει το βάρος της ευθύνης και της διοίκησης μιας μεγάλης ομάδας όπως ο Ολυμπιακός Βόλου.

Για τον λόγο αυτό η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συναισθανόμενη το βάρος των ευθυνών της ανακοινώνει πως την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη ώστε από κοινού να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με την επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό Βόλου.
Θα ακολουθήσει επίσημη ενημέρωση για το αποτέλεσμα της συνάντησης με το πέρας αυτής».
Προμηνύεται μια πολύ δύσκολη χρονιά, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για όλες τις ομάδες, καθώς ο κορωνοϊός μεγάλωσε την κρίση στο ποδόσφαιρο και η ζημία για όλους τους συλλόγους παγκοσμίως είναι μεγάλη, σ’ άλλους λιγότερο και σε άλλους περισσότερο.
Όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, «με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, θα βάλουμε κάτω τα πράγματα και τις προτεραιότητες που υπάρχουν και εκεί θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις της νέας χρονιάς. Είμαστε υποχρεωμένοι με τα σημερινά δεδομένα να δούμε πώς θα λύσουμε το βασικό θέμα, που απασχολεί όλες τις ομάδες και είναι φυσικά το οικονομικό.

Η χρονιά που έρχεται και λόγω κορωνοϊού θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Όποιος κατορθώσει και επιβιώσει, θα είναι άξιος συγχαρητηρίων. Τα λειτουργικά έξοδα μιας ομάδας με πρωταγωνιστικούς στόχους, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, είναι 500.000 ευρώ. Το εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι: Πώς θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, όταν δεν υπάρχουν έσοδα στο ποδόσφαιρο; Πόσο μάλλον φέτος, που πιθανόν να μην υπάρχουν φίλαθλοι στα γήπεδα, να μην έχουμε χορηγίες, να μην υπάρχουν τηλεοπτικά δικαιώματα. Όποιοι παράγοντες ασχολούνται με το ποδόσφαιρο πρέπει να έχουν ψυχικά αποθέματα και μεγάλη τσέπη».
Γίνεται αντιληπτό από τα λόγια του προέδρου, πως η νυν διοίκηση μόνη της είναι πολύ δύσκολο να σηκώσει το οικονομικό βάρος και θα πρέπει όλοι όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό, επιχειρηματίες της πόλης, αλλά και οι απλοί φίλαθλοι, να βοηθήσουν ο καθένας από την πλευρά του, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει ο Ολυμπιακός και να λειτουργεί αξιοπρεπώς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η νυν διοίκηση δεν σκοπεύει να αφήσει τον Ολυμπιακό στη μοίρα του, ύστερα από τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε τα τελευταία χρόνια, όταν ο σύλλογος από τη διάλυση το 2015, αναγεννήθηκε, στάθηκε στα πόδια του, πέρυσι επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες και προσπαθεί να σταθεροποιηθεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Ωστόσο, αν δεν υπάρξει η ανάλογη στήριξη από τα άτομα εκείνα που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν, θα είναι δύσκολο για τη διοίκηση να μπορέσει να ανταποκριθεί οικονομικά. Όταν τα χρήματα που απαιτούνται για να έχει η ομάδα μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα φτάνουν τις 500.000 ευρώ, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σωτήρης Μαυρονάσιος.
Εδώ και δύο μήνες η διοίκηση της ΠΑΕ έχει απευθύνει πρόσκληση σε όποιον ενδιαφέρεται να έρθει να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας. Κανείς δεν έχει εμφανιστεί, με την πόρτα να παραμένει ανοιχτή για όποιον επιθυμεί να αναλάβει τον Ολυμπιακό Βόλου.

Πάντως, οφείλουμε να τονίσουμε, πως η ΠΑΕ δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί, υπάρχει πλάνο πάνω στο οποίο κινείται η διοίκηση, όμως για να υλοποιηθεί απαιτείται η συνένωση όλων των δυνάμεων του Ολυμπιακού Βόλου. Επιδίωξη είναι να παραμείνει ο βασικός κορμός της ομάδας και οι παίκτες εκείνοι που έδειξαν με την παρουσία τους πως μπορούν να βοηθήσουν τον σύλλογο και τη νέα χρονιά. Ήδη έχουν γίνει, ως γνωστόν, οι πρώτες συζητήσεις με 10 ποδοσφαιριστές και μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά την κατηγορία που θα αγωνίζεται του χρόνου ο Ολυμπιακός, θα προχωρήσουν και οι συζητήσεις.
Στην ομάδα υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία πως ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ 2, καθώς θα επιτευχθεί η πολυπόθητη αναδιάρθρωση.
Όσον αφορά το θέμα του προπονητή, έχουν γίνει ορισμένες συζητήσεις με προπονητές που γνωρίζουν άριστα την κατηγορία, δίχως όμως να υπάρχει κάποια συμφωνία. Μέχρι το τέλος Ιουνίου το θέμα του προπονητή αναμένεται να έχει κλείσει για τον Ολυμπιακό, με τον Ηλία Σολάκη να παραμένει στο τεχνικό τιμ, δίπλα στο νέο προπονητή.
Από εκεί και πέρα άμεσα θα προχωρήσουν και οι εργασίες στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Γεωργίου Βελεστίνου (έχει αναλάβει το έργο τεχνική εταιρία), προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στην προετοιμασία. Στο ένα γήπεδο θα τοποθετηθεί έτοιμος χλοοτάπητας και στο άλλο θα γίνει σπορά. Επίσης, θα γίνουν εργασίες και στις κτιριακές εγκαταστάσεις.
Τα μεταγραφικά θα απασχολήσουν τον Ολυμπιακό μόλις κλείσει το θέμα του προπονητή και ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά τους παίκτες που θα παραμείνουν στην ομάδα, αλλά και την κατηγορία που θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά οι «ερυθρόλευκοι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το