Αθλητισμός

Όλα τα σενάρια σώζουν τον Διαγόρα – Η ομάδα του Στεφανοβικείου αποφεύγει τον υποβιβασμό

Ανολοκλήρωτη έμεινε η Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου για τη σεζόν 2019-20 με την ΕΠΟ να ανακηρύσσει πρωταθλητές των οκτώ ομίλων τις ομάδες που προπορεύονταν στη βαθμολογία, αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινώσει πόσες θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα. Αγωνία έχουν στον Διαγόρα Στεφανοβικείου, αν και όλα δείχνουν ότι τελικά θα παραμείνει στην κατηγορία.

Στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής η Μαγνησία εκπροσωπήθηκε από τρεις συλλόγους. Ο Θησέας Αγριάς έκανε εντυπωσιακή πορεία και δίκαια τερματίζει 2ος στον 3ο όμιλο, ενώ ο Γ.Σ. Αλμυρού είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά τελικά βρήκε το δρόμο του και διέφυγε του κινδύνου. Στο σημείο της διακοπής είχε αναρριχηθεί στην 6η θέση της κατάταξης.

Σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη του πρωταθλήματος από τις 14ο ομάδες του 3ου γκρουπ θα έπρεπε να πέσουν οι έξι τελευταίοι, δηλαδή εκείνες που θα τερμάτιζαν από την 9η θέση και κάτω. Στην 9η θέση βρίσκουμε τον Διαγόρα Στεφανοβικείου με 28 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την Αταλάντη η οποία είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και ενώ επέμεναν τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωνόταν κανονικά το πρωτάθλημα.
Πάντως, όλα δείχνουν ότι τελικά ο Διαγόρας θα σωθεί και έτσι η Μαγνησία θα έχει την περίοδο 2020-21 τέσσερις ομάδες στη Γ’ Εθνική, αφού ανέβηκε και η πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Θεσσαλίας Δήμητρα Ευξεινούπολης.
Όλα τα σενάρια δείχνουν την παραμονή του συλλόγου από το Στεφανοβίκειο, αφού στην ΕΠΟ συζητούν το ενδεχόμενο να μην πέσει καμία ομάδα ή να πέσουν μόνο εκείνες που είχαν χάσει και μαθηματικά τις ελπίδες σωτηρίας. Επίσης, έπεσε στο τραπέζι μία ακόμη πρόταση, σύμφωνα με την οποία θα πέσουν οι ομάδες που βρίσκονται στη 10η θέση και κάτω.

Αν ισχύσει το τελευταίο σενάριο τότε ο Διαγόρας θα έχει παραμείνει στη Γ’ Εθνική χάρη στα κριτήρια ισοβαθμίας, αφού τους ίδιους βαθμούς με αυτόν έχουν και τα Μετέωρα. Ωστόσο, η ομάδα του Στέλιου Αρσένου υπερτερεί διότι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχε αποσπάσει ισοπαλία με 1-1 στην Καλαμπάκα, ενώ όταν οι δυο ομάδες συναντήθηκαν εκ νέου στο Στεφανοβίκειο, στην αυλαία του δευτέρου γύρου, ο Διαγόρας πήρε τη νίκη με 2-1.
Σχετική δήλωση για το όλο θέμα έχει κάνει το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτης Διακοφώτης: «Φαντάζομαι αν όχι στην εκτελεστική του Μαΐου, στην εκτελεστική του Ιουνίου θα υπάρξει το τελικό σχέδιο. Για τη Γ’ Εθνική, γιατί ακούγονται πάρα πολλά όσον αφορά τον υποβιβασμό, υπάρχουν τρεις προτάσεις από την επιτροπή διοργανώσεων. Προτάσεις οι οποίες θα έρθουν στην εκτελεστική για επικύρωση.

Η μία πρόταση είναι να μην υποβιβαστεί καμιά ομάδα, η άλλη είναι να υποβιβαστούν από τη 10η θέση και κάτω και μια τρίτη πρόταση που την έκανα εγώ στην επιτροπή είναι να υποβιβαστούν μόνο όσοι έχουν πέσει μαθηματικά. Δηλαδή αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα αυτές οι ομάδες που δεν είχαν μαθηματικές ελπίδες να υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το