Οικονομία

Ολα στο τραπέζι του Euroworking Group

euroworking group

Όλες οι ελληνικές προτάσεις βρίσκονται από σήμερα στο τραπέζι του EuroWorking Group που συνεδριάζει από το απόγευμα. Οι ανώτατοι τεχνοκράτες της ΕΕ εξετάζουν γραμμή – γραμμή τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η χώρα μας και επιχειρούν να συνθέσουν τις απόψεις ώστε να γίνει εφικτή μια συμφωνία της επόμενες ημέρες.

Οπως όλα δείχνουν στόχος και των δύο πλευρών είναι το Eurogroup της 24ης Απριλίου να έχει να κάνει εύκολη δουλειά, να μην υπάρξει χρονοβόρα διαδικασία για την Ελλάδα και να ξεκλειδώσει η ρευστότητα. Την ίδια στιγμή από την Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, τόνισε πως εάν οι εταίροι μας πάνε σε ρήξη με την κυβέρνηση με επίδικο να μειωθούν συντάξεις και μισθοί τότε θα πρόκειται για πραξικόπημα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι δανειστές αδιαφορούν για το εάν θα παίρνουν χρήματα οι συνταξιούχοι και ζητούν απελευθέρωση των απολύσεων, αύξηση του ΦΠΑ και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, διάταξη νόμου του 2010 οδηγεί σε αύξηση ορίων ηλικίας και πάνω από τα 67, ενώ ο Κανονισμός του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης “κλειδώνει” τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ότι είναι πρωτοφανές μια χώρα να αποπληρώνει τους πιστωτές της για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αποκλειστικά και μόνο με ίδιους πόρους, χωρίς να έχει πρόσβαση στις αγορές και σε δάνεια. Παρατήρησε, δε, ότι επειδή όλοι γνωρίζουν ποια είναι η χρηματοδοτική κατάσταση της Ελλάδας, θα βρεθεί λύση ως το Eurogroup της 24ης Απριλίου, έτσι ώστε να μην επιβεβαιωθεί το κακό σενάριο.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το