Ελλάδα

Όλα είναι νόμιμα, λέει ο Γκίκας Χαρδούβελης

gkikas

Τίποτε παράνομο και παράτυπο στις δραστηριότητές του δεν αναγνωρίζει ο Γκίκας Χαρδούβελης, απαντώντας στις σχετικές καταγγελίες σε βάρος του και το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News.

Ο κ.Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι τα χρηματικά ποσά για τα οποία ο πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος και νυν υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, ζήτησε από τη Βουλή έλεγχο, είναι πλήρως φορολογημένα και δηλωμένα στο «Πόθεν Έσχες» του 2014.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρονται τα εξής:

«Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράλειψη υποβολής δήλωσης ‘πόθεν έσχες’ εκ μέρους μου, την οποία πληροφορούμαι από τον Τύπο, δηλώνω τα κάτωθι:

» Α) Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου. Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου.

» Β) Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση ‘Πόθεν Έσχες’ του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών.

» Γ) Τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο, κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες.

» Δ) Τέλος, τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR)».

πηγή www.imerisia.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το