Τοπικά

Όλα έτοιμα στο 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας για την αυριανή πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ

Η Λυκειακή Επιτροπή Εξετάσεων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας ενημερώνει τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 που πρόκειται να εξεταστούν στο σχολείο, καθώς και τις οικογένειές τους, ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.
Ειδικά για την πρώτη μέρα των εξετάσεων (Τρίτη 15/6/2021) οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Εξεταστικό Κέντρο, το αργότερο μέχρι τις 07:40, ώστε να γίνει έγκαιρα ο έλεγχος των selftest, η παράδοση των κινητών τηλεφώνων (η κατοχή κινητού, έστω και απενεργοποιημένου μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους) και η τοποθέτησή τους στις αίθουσες.

Υπενθυμίζεται εξάλλου (σύμφωνα με την αντίστοιχη εγκύκλιο) ότι οι υποψήφιοι:
• Προσερχόμενοι στις αίθουσες εξετάσεων επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους στυλό ΜΟΝΟ ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλέ), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ γενικά ΔΕΝ επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά ΜΟΝΟ αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.
• Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικά αποδεικτικά στοιχεία το Δελτίο Εξεταζόμενου και την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας που φέρει φωτογραφία.
• Επίσης, κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης, δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας ή οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δολιεύεται τις εξετάσεις.
• Ειδικότερα, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων κατά την είσοδό τους στο εξεταστικό κέντρο υποχρεούνται, εκτός του δελτίου εξεταζόμενου, να επιδεικνύουν και το εκτυπωμένο ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξέτασης τοποθετούν οι ίδιοι το εκτυπωμένο ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση στην έδρα. Μετά την παράδοση του γραπτού τους, παραλαμβάνουν το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται από τους υποψηφίους κάθε ημέρα εξέτασης. Υπενθυμίζεται ότι η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους υποψηφίους, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων.

Η προσέλευση στο σχολείο γίνεται με την αστική γραμμή Νο 2 (προέκταση), της οποίας τα δρομολόγια αναχωρούν από την αφετηρία στις 6:50, 7:10 και 7:30, και η οποία τερματίζει στην είσοδο του κτιριακού συγκροτήματος κατά τις ώρες άφιξης των υποψηφίων.
Τέλος, το σχολικό κυλικείο θα είναι κλειστό κατά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων οπότε οι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους νερό ή αναψυκτικό (τα οποία επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της εξέτασης).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το