Τοπικά

Όλα έτοιμα για τις πανελλαδικές στη Μαγνησία – 1.757 υποψήφιοι και 26 εξεταστικά κέντρα στη Μαγνησία

 

Έτοιμα είναι όλα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας για την έναρξη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, στις οποίες θα λάβουν μέρος 1.757 υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ του Νομού. Χθες, η τριμελής επιτροπή που έχει οριστεί για την εποπτεία των πανελλαδικών παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και οι κ.κ. Σταχτέας, Καραφέρης και Ζαχαρός έδωσαν αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των υποψηφίων και τα εξεταστικά κέντρα, τα οποία φέτος θα είναι συνολικά 26.

Ως γνωστόν, οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν στις 2 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 3 Ιουνίου για τα ΓΕΛ. Φέτος οι υποψήφιοι συγκριτικά με πέρυσι θα είναι 138 λιγότεροι από τα ΓΕΛ θα συμμετέχουν 1.113 τελειόφοιτοι και 206 απόφοιτοι, ενώ από τα ΕΠΑΛ 347 τελειόφοιτοι και 91 απόφοιτοι.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι κ.κ. Σταχτέας, Καραφέρης και Ζαχαρός, η κατεύθυνση Οικονομίας – Πληροφορικής έχει 386 υποψήφιους, οι κατευθύνσεις Ανθρωπιστικών Σπουδών 341 υποψήφιους, οι Θετικές – Τεχνολογικές Σπουδές 332 υποψήφιους και οι Θετικές Σπουδές – Υγείας 249 υποψήφιους, ενώ 11 υποψήφιοι θα εξεταστούν για τα Μουσικά τμήματα.
Να αναφερθεί ότι από το σύνολο των υποψηφίων, 10 άτομα των ΓΕΛ και 16 άτομα των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν προφορικά.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν προφορικά στα μαθήματα κατεύθυνσης, στο ειδικό εξεταστικό κέντρο που θα λειτουργήσει στο Βαθμολογικό Κέντρο στον Βόλο, στο Μουρτζούκου, ενώ οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν σε εξεταστικό κέντρο του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ θα αρχίσουν στις 2 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 του μήνα, ενώ αντίστοιχα στα ΓΕΛ θα γίνουν από 3 έως 10 Ιουνίου.
Οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλο, θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα εντός των εξεταστικών κέντρων, ενώ όσοι εκπαιδευτικοί δεν είναι εμβολιασμένοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα τεστ την εβδομάδα. Την ευθύνη για την τήρηση των προαναφερόμενων μέτρων, θα έχουν ο πρόεδρος και τα μέλη των Λυκειακών Επιτροπών.
Για την εξέταση στη μουσική εξέταση και ερμηνεία, επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών και η απόσταση μεταξύ υποψήφιου και εξεταστών ορίζεται στα 3 μέτρα. Οι εξεταστές θα βρίσκονται πίσω από ειδικό παραβάν κατά την ώρα της εξέτασης. Τα μουσικά όργανα θα πρέπει να απολυμαίνονται με ειδικό υγρό.
Όπως ανέφερε ο κ. Σταχτέας, «τη φετινή χρονιά έχει μειωθεί αισθητά το μαθητικό δυναμικό, αφού στις πανελλαδικές εξετάσεις θα συμμετέχουν 138 λιγότεροι υποψήφιοι συγκριτικά με πέρυσι. Στις εγγραφές της Α’ Γυμνασίου, εκτιμάται ότι θα προκύψει αντίστοιχη μείωση της τάξης του 10%».

Τα εξεταστικά κέντρα
Όπως προαναφέρθηκε, συνολικά θα λειτουργήσουν στη Μαγνησία 26 εξεταστικά κέντρα, εκ των οποίων 22 για τα ΓΕΛ και 4 για τα ΕΠΑΛ, μεταξύ αυτών και στο ΕΠΑΛ Αλμυρού.
Διευκρινίζεται ότι στις 18 Ιουνίου θα γίνουν οι εξετάσεις για το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας και οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στα εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο 1ο ΓΕΛ Βόλου, το 3ο ΓΕΛ Βόλου και το 5ο ΓΕΛ Βόλου.
Τα εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ είναι τα παρακάτω:
1ο ΓΕΛ Βόλου, 2ο Πρότυπο Ημερήσιο ΓΕΛ Βόλου, στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι του Εσπερινού ΓΕΛ Βόλου, 3ο ΓΕΛ Βόλου, 4ο ΓΕΛ Βόλου, 5ο ΓΕΛ Βόλου, 6ο ΓΕΛ Βόλου, 7ο ΓΕΛ Βόλου, 8ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, στο οποίο θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Προμηθέας, Μουσικό Σχολείο Βόλου, ΓΕΛ Αγριάς, ΓΕΛ Αργαλαστής, στο οποίο θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι των ΛΤ Τρικερίου, ΓΕΛ Ζαγοράς, ΓΕΛ Τσαγκαράδας, ΓΕΛ Βελεστίνου, στο οποίο θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι του ΓΕΛ Καναλίων, 1ο ΓΕΛ Ν. Αγχιάλου, ΓΕΛ Αλμυρού, Γυμνάσιο με ΛΤ Σούρπης, ΓΕΛ Σκιάθου, ΓΕΛ Σκοπέλου, στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ΛΤ Γλώσσας Σκοπέλου και Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αλοννήσου.
Αντίστοιχα στα ΕΠΑΛ είναι:
-1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, για τους υποψήφιους των 2ου ΕΠΑΛ Βόλου, 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ΕΠΑΛ Αγριάς, ΕΝΕΕΓΥΛ και ΕΠΑΛ Σκοπέλου.
-2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, για τους υποψήφιους του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου και του ΕΠΑΛ Σκιάθου.
-3ο ΕΠΑΛ Βόλου, για τους υποψήφιους του ΕΠΑΛ Βελεστίνου.
-1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Τα ΤΕΦΑΑ
Φέτος, θα διενεργηθούν στον Βόλο και αθλητικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ. Τα αθλήματα θα πραγματοποιηθούν στο συγκρότημα του ΕΑΚ (κολυμβητήριο και γήπεδο) από τις 15 έως τις 28 Ιουνίου.
Πέρυσι είχαν συμμετάσχει 150 υποψήφιοι από τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία και ένα πολύ μεγάλο μέρος από περιοχές της Στ. Ελλάδας. Φέτος, αναμένονται 200 υποψήφιοι και το ενδιαφέρον προέρχεται ακόμη και από την Κέρκυρα και τα Γιάννενα.
Οι υποψήφιοι δύνανται να επιλέξουν τρία αθλήματα από τα τέσσερα που υπάρχουν. Τα αθλήματα για αγόρια και κορίτσια είναι το άλμα σε μήκος, η σφαίρα και η κολύμβηση 50 μ. ελεύθερο. Επιπλέον για τα αγόρια είναι 400 μ. δρόμος και για τα κορίτσια 200 μέτρα.

Εξετάσεις για το Κρατικό
Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
Στο μεταξύ, οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο στο 4ο ΓΕΛ Βόλου, στη Νεάπολη. Στη Μαγνησία και στο 4ο ΓΕΛ εξετάζονται οι υποψήφιοι για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Α’ Επιπέδου (Α1 και Α2) και Β’ Επιπέδου (Β1 και Β2). Οι υποψήφιοι Γ’ Επιπέδου εξετάζονται στη Λάρισα.
Φέτος έχουν δηλώσει να εξεταστούν εννέα υποψήφιοι στα Αγγλικά, 16 στα Γαλλικά, 31 στα Γερμανικά, 68 στα Ιταλικά και 17 στα Ισπανικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το