Τοπικά

Όλα έτοιμα στη Μαγνησία για τις εκλογές στην κεντροαριστερά- Συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Εμπιστοσύνης

Κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες  να μετέχουν μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη του ηγέτη  της Κεντροαριστεράς στις εκλογές της Κυριακής απηύθυναν σήμερα τα μέλη της Νομαρχιακής Ομάδας Εμπιστοσύνης της Μαγνησίας. Οι εκλογές θα διεξαχθούν με 100 και πλέον εθελοντές  που θα συμβάλλουν ώστε η εκλογική διαδικασία  να κυλήσει χωρίς προβλήματα.

Το κόστος διενέργειας των εκλογών εκτιμάται στις 300.000 ευρώ πανελλαδικά και θα καλυφθεί από τις συνδρομές των ψηφοφόρων ενώ ικανοποιητική θα χαρακτηριστεί μία συμμετοχή 150.000 ψηφοφόρων πανελλαδικά και 2000 ατόμων σε επίπεδο Μαγνησίας.

Όπως επισήμανε ο υπεύθυνος της Νομαρχιακής Ομάδας Εμπιστοσύνης στη Μαγνησία, Φώτης Λαμπρινίδης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, παρουσία εκπροσώπων υποψηφίων αρχηγών, στα 14 εκλογικά κέντρα σε όλη τη Μαγνησία έχουν οριστεί οι υπεύθυνοι, οι χειριστές των τάμπλετ που θα ελέγχουν την online ψηφοφορία, οι εφορευτικές επιτροπές με προέδρους σε όλα τα σημεία. Επίσης θα υπάρχουν αντιπρόσωποι των υποψηφίων σε όλα τα εκλογικά σημεία,-δύο τουλάχιστον από όλους τους συνδυασμούς. “Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οργανωτικά και υλικοτεχνικά είμαστε εντάξει”.

Στη Μαγνησία θα στηθούν τρεις κάλπες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, μία στο πρώην δημαρχείο της Ν. Ιωνίας, μία στο πρώην δημαρχείο Ν. Αγχιάλου, μία στο πρώην δημαρχείο Πορταριάς, μία στο ΚΕΠ Αλμυρού, μία στο ΚΕΠ Σούρπης, μία στο δημαρχείο Βελεστίνου, μία στο ΚΕΠ Στεφανοβικείου, μία στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής, μία στο ΚΕΠ Τρικερίου, μία στο Δημαρχείο του δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, μία στο Μπούρτζι στη Σκιάθο και από μία στα δημαρχεία Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Όπως εξήγησε ο κ. Λαμπρινίδης ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο δοκιμές στην εκλογική διαδικασία με τη συμμετοχή 12 εκλογικών τμημάτων και κρίθηκαν επιτυχημένες.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 8π.μ. έως τι 8μ.μ. και αν κριθεί απαραίτητο θα δοθεί παράταση κατά περίπτωση σε συνεννόηση με την Επιτροπή Αλιβιζάτου.
Στις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε τμήμα τους εξυπηρετεί μέσω της on line διαδικασίας.

 

Ο Γαβριήλ Μπάρδας που εκπροσωπεί στην Ομάδα Εμπιστοσύνης τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, επισήμανε ότι το εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο και κάλεσε τους πολίτες που τοποθετούν τον εαυτό τους από το φιλελεύθερο κέντρο μέχρι και την ανανεωτική αριστερά να προσέλθουν να ψηφίσουν γιατί η πολιτική δεν τελειώνει ποτέ.
Ο Δημ. Κουτσούκος εκπρόσωπος της Φώφης Γεννηματά, επισήμανε την ανάγκη να ξαναζωντανέψει ο κεντροαριστερός χώρος ενώ ο Δημ. Τσιμπανάκος που εκπροσωπεί τον κ. Ανδρουλάκη τόνισε ότι θα πρέπει να μπει τέλος στο δικομματισμό . Ο Θ. Κανελής που εκπροσωπεί τον κ. Θεοδωράκη επισήμανε ότι πρόκειται για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα καθώς τα παλιά κόμματα έχουν χρεοκοπήσει και θα πρέπει να δοθεί απάντηση στον δικομματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το