Αθλητισμός

Όλα είναι έτοιμα για το 4ο Ράλι Αλμυρού

Πραγματοποιείται σήμερα και αύριο το 4ο Ράλι Αλμυρού, το οποίο διοργανώνει ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας με την αρωγή του Δήμου Αλμυρού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Με τρεις πετυχημένες διοργανώσεις να έχουν προηγηθεί ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού έχει ήδη αποδείξει πως μπορεί να βελτιώνεται και να δημιουργεί ένα αγώνα φιλικό προς τους αθλητές που ενσωματώνεται στην τοπική κοινωνία με τον καλύτερο τρόπο, αφού ο κόσμος από τα χωριά που εμπλέκονται στον αγώνα συμμετέχει ενεργά και θεωρεί πλέον τον εαυτό του αναπόσπαστο κομμάτι αυτού.
Το Ράλι Αλμυρός είναι ένας παραθαλάσσιος αγώνας ο οποίος σύμφωνα και με την ημερομηνία που διεξάγεται φέτος παρουσιάζεται σαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία ανοιξιάτικη απόδραση με ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας λίγο πριν η ζέστη και ο καύσωνας κάνουν την εμφάνιση τους.

Έτσι χθες το βράδυ στο Αρχοντικό στο δάσος Κουρί, που αποτελεί και τον χώρο του Service Park της πρώτης ημέρας του αγώνα, παρατέθηκε δείπνο σε μία εκδήλωση που συνετέλεσε τα μέγιστα το 2018 ώστε να γνωριστούν ή να ξανασυναντηθούν όλοι οι αθλητές και να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας μεταξύ τους.
Σήμερα Σάββατο ο τεχνικός έλεγχος θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού το πρωί και το απόγευμα στο ίδιο σημείο θα τελεστεί η πανηγυρική εκκίνηση που παράλληλα θα αποτελέσει και το parc ferme του αγώνα, αφού ας μην ξεχνάμε πως το Ράλι Αλμυρός επιστρέφει στον διήμερο χαρακτήρα φέτος με την απογευματινή ειδική Αλμυρός μήκους 6,0χλμ να διεξάγεται δύο φορές το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Αύριο Κυριακή το αγωνιστικό πρόγραμμα του αγώνα παραμένει αναλλοίωτο με κέντρο του αγώνα το Service Park της Σούρπης και τις ειδικές διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι-Πτελεός-Σούρπη μήκους 12,65χλμ και Νηές μήκους 6,08χλμ να διεξάγοντας τρεις φορές έκαστη με τους αγωνιζόμενους να επιστρέφουν στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού για να δουν την καρό σημαία του τερματισμού έπειτα από ένα χορταστικό αγώνα δύο ημερών, οκτώ ειδικών και 68,19 αγωνιστικών χιλιομέτρων ενώ στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των διακριθέντων.
Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού θα παρέχει στους αθλητές αυτοκινητάμαξα αρχικά από Θεσσαλονίκη και Αθήνα επιδοτώντας με 500 ευρώ του κόστους της κάθε μία ενώ σε περίπτωση ύπαρξης ενδιαφέροντος και από άλλες περιοχές θα υπάρξει η αντίστοιχη παροχή.
Ο ΟΜΑΘ αναγνωρίζοντας τις δύσκολες οικονομικά εποχές που βιώνει τόσο η χώρα όσο και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος προσφέρει μειωμένο παράβολο το οποίο διαμορφώνεται (από 330 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1600cc και 360 ευρώ για αυτοκίνητα πάνω από 1600cc) σε 230 ευρώ για όλα τα αυτοκίνητα ανεξαρτήτως κυβικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το