Αθλητισμός

Όλα είναι ανοιχτά στον Ολυμπιακό Βόλου – Προτεραιότητα για τους «ερυθρόλευκους» το θέμα της αναδιάρθρωσης

Εξακολουθεί να είναι θολό το τοπίο στη Φούτμπολ Λιγκ, τόσο για τη συνέχιση του φετινού πρωταθλήματος, όσο και για τη νέα χρονιά, αν δηλαδή θα υπάρξει αναδιάρθρωση, όπως έχουν ζητήσει οι ομάδες της Φούτμπολ, στην πρόταση που κατέθεσαν στα αρμόδια όργανα (πρόεδρο Λεωνίδα Λεουτσάκο, υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και ΕΠΟ).
Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στη Σούπερ Λιγκ 2, οι 12 ομάδες της κατηγορίας έθεσαν επί τάπητος την επόμενη ημέρα του πρωταθλήματος. Στην συνεδρίαση υπήρξε η τάση υπέρ της ολοκλήρωσης της Σούπερ Λιγκ, αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αφορούν αιτήματα οικονομικής φύσεως. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για επανεκκίνηση των ομαδικών προπονήσεων στα πρότυπα των ομάδων της Σούπερ Λιγκ.

Παραμένει άγνωστο, αν η απόφαση που θα παρθεί από τη Σούπερ Λιγκ 2 επηρεάσει και το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Αν στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία αποφασίσουν συνέχιση και ολοκλήρωση της χρονιάς (απομένουν δύο αγωνιστικές για τη λήξη της κανονικής περιόδου και οι 10 αγωνιστικές των πλέι οφ), είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί και το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Θυμίζουμε, πως απομένουν τρεις αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος.
Πάντως, στην παρούσα φάση οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ τάσσονται υπέρ της διακοπής του πρωταθλήματος, καθώς δεν μπορούν να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο, καθώς το κόστος είναι μεγάλο. Όταν μιλάμε για ΠΑΕ που αυτή τη στιγμή δεν έχουν το παραμικρό έσοδο και από την άλλη υπάρχουν οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές και προς τρίτους.

Υπολογίζεται πως τα τεστ κορωνοϊού για κάθε ομάδα αναμένεται να κοστίσουν 2-2,5 χιλ. ευρώ για όλα τα μέλη, ποσό που όμως δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς, διότι εξαρτάται από τον αριθμό των τεστ που θα γίνουν, τα οποία θα είναι περισσότερα σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο κρούσμα κορωνοϊού.
Το προσεχές διάστημα θα πρέπει να συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή οι ποδοσφαιριστές των ομάδων βρίσκονται σε αγωνιστική απραξία για δυόμιση μήνες και θα πρέπει να γνωρίζουν και οι ίδιοι τι μέλει γενέσθαι.
Στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν επικεντρωθεί στην πρόταση της αναδιάρθρωσης που συνέταξαν και η οποία υπερψηφίστηκε (11 ομάδες υπέγραψαν την πρόταση) και κατατέθηκε, όπως προαναφέραμε, στους αρμόδιους φορείς. Θυμίζουμε, πως η πρόταση κάνει λόγο για την ενοποίηση της Σούπερ Λιγκ 2 με τη Φούτμπολ Λιγκ και τη δημιουργία μιας Β’ Εθνικής των 32 ομάδων, χωρισμένη σε δύο ομίλους, Βόρειο και Νότιο.
Από εκεί και πέρα αναμένονται άμεσα εξελίξεις, αν και στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 δεν συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης, καθώς ο κ. Λεουτσάκος δεν την έφερε προς συζήτηση στο Δ.Σ., έστω και ανεπίσημα.

Επιστροφή της Ακαδημίας στις προπονήσεις
Από χθες Τετάρτη επανήλθαν στις προπονήσεις τα τμήματα Κ14 και Κ16 του Ολυμπιακού Βόλου και στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Σε πλήρη εναρμόνιση με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπως αυτή δημοσιεύθηκε την 17η Μαΐου, που αφορά τη χρήση οργανωμένων αθλητικών χώρων, ανακοινώνουμε την έναρξη των δραστηριοτήτων της Ακαδημίας από την Τετάρτη 20 Μαΐου, με όλους τους περιορισμούς και τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης, ατομικής υγιεινής αθλητών και εγκαταστάσεων. Σε αυτήν την πρώτη φάση επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών γεννημένων μετά την 1/1/2007.
Απαραίτητη προϋπόθεση η προσκόμιση βεβαίωσης ιατρού (παιδιάτρου-παθολόγου-καρδιολόγου) υπόδειγμα της οποίας σας έχει αποσταλεί. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να φέρει μαζί του τον ατομικό ρουχισμό προπόνησης, ατομικό μπουκάλι νερό, αντισηπτικό και πετσέτα.

Στους γονείς των αθλητών δε θα επιτρέπεται η είσοδος στον αθλητικό χώρο καθόσον απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων. Αυτοί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χώρο των κερκίδων διατηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.
Για τους αθλητές και τους γονείς των μικρότερων τμημάτων αναμένεται νέα οδηγία, επομένως ας γίνει έγκαιρα η προμήθεια των ιατρικών βεβαιώσεων.
Αγαπητοί γονείς και αθλητές, η μη συμμόρφωση με τα νέα δεδομένα θα οδηγούσε σε ένα πιθανό πισωγύρισμα. Ας σεβαστούμε όλοι τις θυσίες που έγιναν και την τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε όλο αυτό το διάστημα ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία, έχοντας στερηθεί πέραν των άλλων και την ομαδική άθληση.
Μεγάλη προσοχή λοιπόν, όχι εφησυχασμός και πιστή τήρηση των κανόνων που ορίζει η Πολιτεία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το