Τοπικά

Οικόπεδα-«βόμβες» στις βόρειες συνοικίες του Βόλου – Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς από τα ακαθάριστα χόρτα

Σε βραδυφλεγείς βόμβες με τα χόρτα να ξεπερνούν σε ύψος το ένα μέτρο έχουν μετατραπεί πολλά ελεύθερα οικόπεδα επί της Παρασκευοπούλου μετά τη γέφυρα του Κραυσίδωνα, με τους περιοίκους να ανησυχούν για τις περιουσίες τους σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ο φωτογραφικός φακός της «Θ» μετά από παραινέσεις δημοτών κατέγραψε την κατάσταση, αλλά και τις διαμαρτυρίες για την αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών να παρέμβουν, από τη στιγμή που έχουμε εισέλθει στην καλοκαιρινή περίοδο και οι θερμοκρασίες ήδη χτυπάνε «κόκκινο». Παρόμοια εικόνα καταγράφεται και σε ελεύθερα οικόπεδα στου ύψος του Περιφερειακού.
«Είναι σα να ζούμε σε ζούγκλα και θα μας φάνε τα φίδια καλοκαιριάτικα, ενώ σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς θα καούμε ζωντανοί αν λαμπαδιάσουν τα ξερά χόρτα. Πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να συντονιστούν και να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό των οικοπέδων, ακόμη και αν χρειαστεί εισαγγελική εντολή» αναφέρουν χαρακτηριστικά περίοικοι της Παρασκευοπούλου.
Η «Θ» μετά τις έντονες διαμαρτυρίες αναγνωστών από τις βόρειες συνοικίες της πόλης, βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα σημεία που υποδείχτηκαν και κατέγραψε το πρόβλημα με αδιάψευστο μάρτυρα τον φωτογραφικό φακό.

Πεζοδρόμια στην κυριολεξία έχουν χορταριάσει, ενώ πολλά είναι και τα ελεύθερα οικόπεδα σε κοντινή απόσταση από συγκροτήματα πολυκατοικιών, στα οποία τα χόρτα έχουν ξεπεράσει το ένα μέτρο ύψος και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς την καλοκαιρινή περίοδο παραμονεύει.
Τραγική είναι η εικόνα στα ελεύθερα οικόπεδα στην πάνω πλευρά της Παρασκευοπούλου, στο ύψος του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου- Λυκείου Νέας Ιωνίας. «Τα χόρτα ξεπερνούν το ένα μέτρο ύψος και τώρα το καλοκαίρι φοβόμαστε μην πάρουν φωτιά, αφού τα σπίτια μας βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να καθαρίσουν τα οικόπεδο με εισαγγελική εντολή, από τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες τους δεν ενδιαφέρονται» τόνισε χαρακτηριστικά περίοικος.

Να αναφερθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις στα ακαθάριστα οικόπεδα έχουν πεταχτεί μπάζα και κάθε λογής απορρίμματα, γεγονός που επισημαίνουν δημότες και ζητούν να βρεθεί λύση το πρόβλημα.
«Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται. Θα πρέπει πρώτα να συμβεί το κακό και μετά να παρέμβουν οι αρμόδιοι. Μιλάμε για μεγάλες εκτάσεις, που αν πάρουν φωτιά, οι συνέπειες θα είναι τραγικές για το πολεοδομικό συγκρότημα» αναφέρουν.
Όπως προαναφέρθηκε, παρόμοια είναι η κατάσταση και σε πολλά οικόπεδα πλησίον της περιφερειακής οδού, σύμφωνα με αναγνώστες, που ζητούν παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών για την αποψίλωσή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το