Ελλάδα

Οικονόμου για Πάτση: «Προφανώς υπήρξε μια αστοχία όταν έγινε η επιλογή των υποψηφίων»

Για αστοχία στην επιλογή υποψηφίων με αφορμή την υπόθεση Πάτση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα.
«Προφανώς υπήρξε μια αστοχία όταν έγινε η επιλογή των υποψηφίων και αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι έπρεπε να γίνει πιο ενδελεχής έλεγχος. Η απόφαση πάντως της διαγραφής του είναι οριστική, εμείς δεν διαγράφουμε και ξεδιαγράφουμε, όπως άλλοι», φωτογραφίζοντας την περίπτωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα, πάντως, με τον ίδιο «ορισμένες από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες (του Α. Πάτση) ήταν τέτοιες που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή». Την ίδια ώρα, δε, υπογράμμισε ότι «προφανώς η υπόθεση ανέδειξε σημαντικά κενά και βελτιώσεις που θα πρέπει να γίνουν όσον αφορά τα Πόθεν Έσχες».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με δραστηριότητες που έρχονται στην επιφάνεια, θα αντιμετωπιστούν από τις αρχές».
Την ίδια ώρα, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι «προσπαθεί να φέρει τη συζήτηση στην υποκριτική ηθικολογία και τη σκανδαλολογία».

Όπως είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού απέτυχε οικτρά στην πολιτική, στηρίζεται στην ηθικολογία που είναι ο αγαπημένος μηχανισμός των λαϊκιστών. Η ηθικολογία και το ήθος είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 αποδοκιμάστηκε λόγω της τραγικής κυβερνητικής του θητείας. Η Ελλάδα επί διακυβέρνησής τους έφτασε να είναι χώρα παρίας εντός της ΕΕ και έχασε μεγάλο μέρος του εθνικού της κεφαλαίου»,είπε και προσέθεσε ότι «στην πορεία μας κάνουμε και λάθη και αστοχίες και με συμπεριφορές στελεχών μας που κινούνται εκτός του αξιακού μας συστήματος. Οι διαφορές μας είναι ότι εμείς δρούμε. Πιάνουμε τα προβλήματα και αναζητούμε λύσεις δεν τα αφήνουμε να κακοφορμίσουν. Το ζήτημα είναι τι κάνεις με τα λάθη σου. Η κυβέρνηση τα αναγνωρίζει με γενναιότητα και αποδίδει ευθύνες και δεν καλύπτουμε κανέναν πολιτικά που δρα εκτός του αξιακού μας πλαισίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει πολιτικά και στηρίζει στελέχη του που έχουν παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο. Η ΝΔ είναι κόμμα αρχών και αξιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ που κράδαινε ως το 2015 το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έδειξε ότι αυτή η συζήτηση ήταν υποκριτική. Ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι ήταν υποκριτές ηθικολόγοι. Νιώθει οικεία στο σκοτάδι γιατί φοβάται το φως».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το