Ελλάδα

Οικονόμου για Μπογδάνο: Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά

«Λάθος» χαρακτήρισε την κίνηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, υπογραμμίζοντας πως στο μέλλον ανάλογα λάθη, όπως αυτό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας δεν θα γίνονται ανεκτά.

Ειδικότερα απαντώντας σε ερώτημα για την αναστάτωση που προκλήθηκε από την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο κ. Οικονόμου είπε: «Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών πόσω μάλλον των παιδιών. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη της παράταξης πρέπει να ακολουθούν αυτή την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά».

Οικονόμου: «Οι άνθρωποι της επιστήμης δίνουν ένα λαμπρό παράδειγμα»
«Παρακολουθούμε με ικανοποίηση το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των φοιτητών και των φοιτητριών καθώς και των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού στα Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα πάνω από 73% των φοιτητών μας έχουν κάνει την πρώτη δόση ή έχουν νοσήσει, ενώ ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά εμβολιασμού στα ΑΕΙ στα μέλη ΔΕΠ και στους διοικητικούς, περίπου στο 87%, που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ενώ στα μέλη ΔΕΠ το ποσοστό είναι ακόμη πιο υψηλό αφού πηγαίνουμε στο 91%» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η γενιά της μόρφωσης, οι άνθρωποι της επιστήμης και της έρευνας μας δείχνουν το δρόμο μας δίνουν ένα λαμπρό παράδειγμα. Η υπευθυνότητά τους αναδεικνύει ότι ζητούν την δια ζώσης επαναλειτουργία των ΑΕΙ και είμαστε αποφασισμένοι να τους στηρίξουμε και αυτό να πραγματοποιηθεί άμεσα από την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο» πρόσθεσε.

Επίσης ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας η κυβέρνηση έχει ανοίξει βήμα και το έργο που παράγεται είναι πολύπλευρο και ποιοτικό.

«Ο πρωθυπουργός περιέγραψε αναλυτικά, τεκμηριωμένα και πειστικά το άλμα ευημερία που επιχειρείται μέσω των αναπτυξιακών πολιτικών μας. Η ελληνική κοινωνία κατάλαβε ότι υπάρχει όχι μόνο ένα σχέδιο ασφαλούς διέλευσης από τις επιπτώσεις των πολλαπλών κρίσεων που αντιμετωπίζουμε αλλά και ένα ολιστικό πλάνο αναβάθμισης του επιπέδου ζωής των πολιτών με έμφαση στη νεολαία, στη μεσαία τάξη και στο περιβάλλον» είπε.

Επισήμανε ότι η αντιπολίτευση αδυνατεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο πολιτικού σχεδιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Απόδειξη ότι δεν μπορεί να υπερβεί τον πήχη είναι η κριτική που κάνει στο μέτρο για τις γονικές παροχές» υπογράμμισε.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η κατάργηση για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών των φορολογικών επιβαρύνσεων στις περιπτώσεις γονικής παροχής και δωρεάς ακινήτων και μετρητών στοχεύει στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα ξεζούμισε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός πέρα από την οικονομική τους διάσταση έχουν και μια σαφή αξιακή στόχευση. «Την επιβράβευση του μόχθου των οικογενειών».

Εφαρμογή μέτρων ΔΕΘ
Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, η Κυβέρνηση έχει ανοίξει βήμα και το έργο που παράγεται είναι ταυτόχρονα πολύπλευρο και ποιοτικό. Ο Πρωθυπουργός περιέγραψε αναλυτικά, τεκμηριωμένα και πειστικά το άλμα ευημερίας που επιχειρείται μέσω των αναπτυξιακών πολιτικών μας. Η ελληνική κοινωνία κατάλαβε ότι υπάρχει όχι μόνο ένα σχέδιο ασφαλούς διέλευσης από τις επιπτώσεις των πολλαπλών κρίσεων που αντιμετωπίζουμε, αλλά και ολιστικό πλάνο αναβάθμισης του επιπέδου ζωής των πολιτών, με έμφαση στη νεολαία, στη μεσαία τάξη και το περιβάλλον.

Από τη Δευτέρα κιόλας ξεδιπλώνεται το εφαρμοστικό πλάνο του σχεδίου των όσων ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε στη Δ.Ε.Θ.. Από την άλλη πλευρά, η Αντιπολίτευση αδυνατεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο του πολιτικού σχεδιασμού που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Απόδειξη του ότι δεν μπορεί να υπερβεί τον πήχη, είναι η κριτική που κάνει στο μέτρο για τις γονικές παροχές. Για να μπορέσει μέχρι σήμερα ένας γονιός να δώσει 10.000 15.000, 20.000 στο παιδί του για να κάνει ένα βήμα, το πρώτου του επαγγελματικό ξεκίνημα, θα έπρεπε να πληρώσει φόρο 10% φόρο. Από το μηδενισμό του τέλους γονικής παροχής και μετά δεν θα πληρώνει τίποτα. Και επειδή άνοιξε ένα ιδιόμορφο debate με αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε αυτήν ακριβώς την εξαγγελία του Πρωθυπουργού, αναρωτιέμαι: Οι άνθρωποι που μόλις σας περιέγραψα είναι ελίτ;

Η πραγματικότητα είναι ότι η κατάργηση, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, των φορολογικών επιβαρύνσεων στις περιπτώσεις γονικής παροχής και δωρεάς, ακινήτων και μετρητών, στοχεύει στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης. Της ραχοκοκαλιάς, δηλαδή, της ελληνικής κοινωνίας, που ο ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα ξεζούμισε.

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, πέρα από οικονομική διάσταση, έχουν και μια σαφή αξιακή στόχευση: Την επιβράβευση του μόχθου των οικογενειών. Γιατί ο φόρος που θα πλήρωναν οι γονείς προστίθεται στην περιουσία που λαμβάνουν τα παιδιά τους. Έτσι στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική νεολαία όταν η άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδεολογικά και ιστορικά ταγμένος ενάντια στη μεσαία τάξη. Το απέδειξε την περίοδο της διακυβέρνησής του, το επιβεβαιώνει και σήμερα με τις δηλώσεις και την κριτική του.

EUMED-Med9 – Σύνοδος Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε.
Αύριο, 17 Σεπτεμβρίου, η χώρα μας φιλοξενεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Med9 πλέον, καθώς η ομάδα των επτά χωρών που συμμετείχαν μέχρι σήμερα στην ομάδα της EUMED, εμπλουτίζεται από φέτος με τη συμμετοχή της Κροατίας και της Σλοβενίας. Έρχεται στην Αθήνα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen για να παρακολουθήσει τις εργασίες της Συνόδου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσει κατά την διάρκεια της Συνόδου με τους ηγέτες της Κροατίας, της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας και της Ισπανίας τις προκλήσεις και τις κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Μεσογείου.
Προκλήσεις ασφαλείας στη Μεσόγειο που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, νέες εν δυνάμει κρίσεις, όπως του Μεταναστευτικού με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Και φυσικά κρίσεις, των οποίων τις συνέπειες βιώνουν ήδη οι χώρες της Μεσογείου, όπως η κλιματική αλλαγή. Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η φετινή Σύνοδος Κορυφής του Med9 θα εστιάσει στην κλιματική κρίση, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάγκη κοινής δράσης και συνεργασίας των χωρών της Μεσογείου.

Νομοθετικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς
Εχθές, έγινε νόμος του Κράτους μια ακόμη προεκλογική μας δέσμευση με στόχο να μην έχουμε: «Κανένα ζώο αδέσποτο-Κανένα ζώο κακοποιημένο». Μέσω του προγράμματος «Άργος», προγραμματίζεται η χρηματοδότηση των Δήμων με 40 εκατ. ευρώ για την κατασκευή καταφυγίων και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Ταυτόχρονα, ορίζεται νέο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της κακοποίησης των ζώων, μέσα από το πλέγμα που διαμορφώνεται για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, τη δημιουργία των μητρώων που επιβάλλουν τη λεπτομερή καταγραφή και διασταύρωση των στοιχείων, την αυστηροποίηση των ποινών, καθώς και την ανάπτυξη της ψηφιακής εφαρμογής και ιστοσελίδας καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Μείωση της ανεργίας
Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία είχαμε ταχύτερη του αναμενόμενου μείωση της ανεργίας. Η ανεργία τον περασμένο Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 14,2% έναντι 16,8% τον Ιούλιο 2020 και του 15% τον Ιούνιο 2021.

Προκύπτει από τα στοιχεία ότι ο αριθμός των ανέργων συμπολιτών μας είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων 11 ετών και αντίστοιχα ο αριθμός των απασχολούμενων ο υψηλότερος από το ξεκίνημα της κρίσης δημοσίου χρέους. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των φοροελαφρύνσεων, των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, που φέρνουν νέες επενδύσεις, δημιουργούν νέες δουλειές και νέα εισοδήματα που με τη σειρά τους αυξάνουν το Α.Ε.Π. για όλους τους Έλληνες.

Τα αυξημένα ποσοστά της ανεργίας των νέων που καταγράφονται αναδεικνύουν την σημασία των πολιτικών της Κυβέρνησής μας, τόσο σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, όσο και των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Δ.Ε.Θ. για την πολιτική με το «πρώτο ένσημο», αλλά και την αύξηση κατά 50.000 των θέσεων εργασίας στις οποίες το Κράτος θα πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ράλι Ακρόπολις
Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη στη χώρα μας το Ράλι Ακρόπολις. Τα οφέλη από την επιστροφή του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Η χώρα μας, μετά από απουσία 8 ετών από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, επανήλθε διοργανώνοντας έναν αγώνα «από το μέλλον». Η Ελλάδα μέσω του Ράλι των Θεών βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής. Περισσότερα από 180 διεθνή Μέσα μετέφεραν εικόνες σε όλο τον κόσμο, ενώ περισσότεροι από 300.000 θεατές παρακολούθησαν και τις τρεις μέρες του Ράλι στην Αθήνα, στα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.

Το Ράλι Ακρόπολις αποτελεί τρανό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί, όταν ενώνουν δυνάμεις το Κράτος η Αυτοδιοίκηση, ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. Η διοργάνωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και χαρακτηρίστηκε από την αρτιότητά της, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό όλα τα εχέγγυα, ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει σταθερό τόπο διεξαγωγής του WRC.

Πηγή: Έθνος

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνελήφθη 35χρονος για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό – Τον εντόπισαν να οδηγεί μεθυσμένος στο Αγρίνιο

Στη σύλληψη 35χρονου που ήταν στη λίστα με τους κατηγορούμενους για βιασμό της 12χρονης στον…

23 Δεκεμβρίου 2023

Πρέπει

Μετά από χρόνια, πολλά χρόνια, τα συστήματα του ΑΣΕΠ θα εκσυγχρονιστούν, με την Κοινωνία της…

23 Δεκεμβρίου 2023

Πολλές

Οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ πήραν περίπου 930.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, ενώ άλλοι περίπου 46.000 δικαιούχοι επιδομάτων αναπηρίας…

23 Δεκεμβρίου 2023

Απάνθρωπες εικόνες στη Ρόδο: Μετέφεραν 85χρονη με εγκεφαλικό με επαγγελματική κλούβα

Την οργή μιας οικογένειας και όχι μόνο, προκάλεσε περιστατικό που το πρωί της Παρασκευής στο…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ελεγχόμενη

Η κατάσταση με τις νοσηλείες από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο κρίνεται μάλλον ελεγχόμενη. Σύμφωνα με…

23 Δεκεμβρίου 2023

Περιέργεια

Με περιέργεια τα μικρά παιδιά κοιτούσαν το «βαρέλι του τροχονόμου» που έχει στηθεί στην πλατεία…

23 Δεκεμβρίου 2023