Αθλητισμός

Οικονομικό και αναδιάρθρωση απασχολούν την επιτροπή εργασίας Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ. Αφού πρώτα ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά τη Σούπερ Λιγκ. Σήμερα Τρίτη θα γνωρίζουμε αν θα γίνουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, ενώ υπάρχει σήμερα και η τηλεδιάσκεψη της ομάδες εργασίας της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν πάμε σε επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ. Από τη στιγμή, λοιπόν, που θα υπάρξουν κανονικά πλέι άουτ, θα υπάρξει και υποβιβασμός. Άρα θα… χρειαστεί και άνοδος. Πόσες όμως, ομάδες θα ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ; Θα υπάρξει αναδιάρθρωση στις επαγγελματικές κατηγορίες; Όπως έγραψε και χθες η «ΘτΔ», την ημέρα της ψήφισης της τροπολογίας στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού προέβη σε μια προσθήκη που «αλλάζει» τους συσχετισμούς και θα επηρεάσει τις αποφάσεις για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων και τις αναδιαρθρώσεις.
Πέρασε, ότι για να αλλάξουν οι εν ισχύ προκηρύξεις και οι κανονισμοί των ομοσπονδιών και των Ενώσεων πρέπει η απόφαση να ληφθεί από τα 3/4 των μελών των Δ.Σ.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι αν για παράδειγμα η πλειοψηφία των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ αποφασίσει να δώσει ένα διαφορετικό τέλος στο πρωτάθλημα, από αυτό που ορίζει η προκήρυξη, δεν θα μπορεί να το επιβάλλει εφόσον διαφωνήσουν τέσσερις από τις 14 ΠΑΕ.

Και μπορεί το σύνολο των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός Βόλου, να μην επιθυμεί τη συνέχιση του πρωταθλήματος, όμως μόνες τους οι ομάδες δεν μπορούν να αποφασίσουν για αναδιάρθρωση. Εξαρτώνται από τη Σούπερ Λιγκ 2 και από την επιθυμία των ομάδων να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση. Βέβαια, για να καμφθούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν από αρκετές ομάδες της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας, θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα να μην θιγούν οικονομικά, όταν η πίτα θα πρέπει να μοιραστεί σε περισσότερα κομμάτια. Οι όποιες αλλαγές στα πρωταθλήματα καθίστανται δύσκολες και μόνο αν εξασφαλιστούν οι ΠΑΕ οικονομικά (για να πειστεί και η Σούπερ Λιγκ 2) θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση.
Είναι λογικό οι περισσότερες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ να επιθυμούν την αναδιάρθρωση, καθώς επί της ουσίας θα βρεθούν μία κατηγορία ψηλότερα. Όμως, από μόνες τους δεν μπορούν να πάρουν απόφαση, ενώ θα πρέπει να συναινέσουν Σούπερ Λιγκ 2 και ΕΠΟ.

Η επταμελής επιτροπή εργασίας που συστάθηκε από τη Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, έχει ξεκινήσει επαφές, με τις ομάδες προκειμένου να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. Οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί, είναι η υγεία των αθλητών, το οικονομικό και η αναδιάρθρωση.
Πάντως, αν παρθεί απόφαση για συνέχιση και ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, πολύ δύσκολα θα προχωρήσει οποιαδήποτε αναδιάρθρωση. Κι αυτό, καθώς θα υπάρξουν πρωταθλητές που θα έχουν αναδειχθεί μέσα από την διαδικασία των παιχνιδιών, ενώ όσες ομάδες τερματίσουν στις τελευταίες θέσεις θα υποβιβαστούν, χωρίς να υπάρξει το αίσθημα της αδικίας.
Όπως και να’ χει το θέμα, αναμένεται ένα «θερμό» καλοκαίρι για όλες τις ομάδες. Ήδη φέτος το οικονομικό πρόβλημα ήταν μεγάλο σε όλες τις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ και το οποίο θα είναι πιο οξύ στην μετακορωνοϊό εποχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το