Τοπικά

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ «έριξαν πόρτα» στον Βασίλη Κεγκέρογλου

Το κλίμα βαρύ και το μήνυμα ηχηρό. Κανένας υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ -με εξαίρεση τον Νίκο Χαυτούρα- δεν μετείχε χθες στην συνέλευση της διευρυμένης νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε επίπεδο Θεσσαλίας και Μαγνησίας, σε βουλευτικές και αυτοδιοικητικές, υπό την προεδρία του Βασίλη Κεγκέρογλου. Στη διευρυμένη Νομαρχιακή από το σύνολο των 90 μελών μετείχαν περίπου 35 και ο ίδιος ο κ. Κεγκέρογλου χαρακτήρισε προκατασκευασμένες τις δημοσιογραφικές ερωτήσεις που δέχτηκε για την εικόνα του κόμματος με την απουσία ακόμα και των υποψηφίων βουλευτών. Ο κάθε υποψήφιος απουσίασε για τους δικούς του πολιτικούς λόγους και δεν υπήρχε προσυνεννόηση , όπως αναφέρει το ρεπορτάζ αλλά ήταν αποφασισμένοι να μην μετέχουν.

Επίσης δεν θέλησε, αν και ρωτήθηκε, να τοποθετηθεί για τα εκλογικά αποτελέσματα σε Βόλο, Μαγνησία και Περιφέρεια Θεσσαλίας και δήλωσε ότι αυτό θα γίνει στα τοπικά όργανα, τα οποία όμως δεν έχουν συγκληθεί και ανέμεναν την παρουσία του. Ο ίδιος δεν θέλησε να μιλήσει για τους χειρισμούς του και τα χρίσματα που δόθηκαν στις αυτοδιοικητικές αλλά και για τις επιλογές στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο με την κατάσταση μέσα στην προεκλογική περίοδο να είναι έκρυθμη.
«Οι εκλογές τελείωσαν’ είπε στη συνέντευξη θέλοντας να κλείσει την συζήτηση.
Ο ίδιος αρκέστηκε να μιλήσει για την γενική πολιτική κατάσταση στη χώρα υποστηρίζοντας ότι ο κόσμος ανέμενε μια αλλαγή που δεν ήρθε ποτέ και άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης προβλέποντας ότι θα υπάρξουν για τη χώρα νέα αδιέξοδα.

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο δεν αναγνωρίζει πως δημιουργεί προοδευτική συμμαχία. Τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ θα ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση και προγραμματική πολιτική , ενώ τόνισε πως η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι χωρίς και στον κυκεώνα της τουρκικής προκλητικότητας, χωρίς να έχει σχέδιο και εθνική γραμμή.
Είπε πως η χώρα έχει ανάγκη αλλαγής πολιτικής και ανέφερε πως στη συνδιάσκεψη του κόμματος το ΚΙΝΑΛ θα ξεδιπλώσει την πολιτική του και τις προτάσεις του. Σημείωσε πως το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών είναι μια αφετηρία για το ΚΙΝΑΛ.
Η διευρυμένη νομαρχιακή συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Κυψέλη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το