Τοπικά

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία “γυρίζουν” την πλάτη σε εκδήλωση Αγοραστού και Υπουργείου για τα αγροτικά

Κοινή επιστολή απέστειλαν στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό οι Βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή εκδήλωση της Περιφέρειας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την νέα αγροτική πολιτική. Οι Βουλευτές αναρωτιούνται τον λόγο που γίνεται αυτή η εκδήλωση από τη στιγμή που δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η νέα ΚΑΠ, κάνοντας λόγο για μια…φιέστα.

Οι υπογράφοντες της επιστολής Βουλευτές είναι οι Βασίλειος Κόκκαλης, Άννα Βαγενά, Σάκης Παπαδόπουλος, Σπύρος Λάππας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ειδικότερα, οι Θεσσαλοί Βουλευτές επισημαίνουν στην επιστολή τους προς τον κ. Αγοραστό πως «εκτιμούμε την κίνησή σας να μας καλέσετε στην εκδήλωση την οποία πραγματοποιείτε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ωστόσο, σε ποια «παρουσίαση» μας καλείτε την ώρα που η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική ακόμα βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης στην φάση του λεγόμενου «τριλόγου»; Το στάδιο του «τριλόγου» μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου, Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι το πλέον κρίσιμο στην διαπραγμάτευση των λεπτομερειών εφαρμογής. Στην διαπραγμάτευση που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες συζητούνται και διαπραγματεύονται εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την χρηματοδότηση της Ελληνικής Γεωργίας.

Συνεπώς, καθώς δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί η συζήτηση για την νέα ΚΑΠ, θεωρούμε ως φιέστα την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης και δεν θα την νομιμοποιήσουμε δια της συμμετοχής μας.

Άλλωστε πολλές φορές μέσα και έξω από την βουλή έχουμε καλέσει την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να οργανώσει και να καλέσει σε ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση για τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης για το μέλλον της ΚΑΠ και ουδέποτε το έπραξε.

Χωρίς τους πραγματικά ενδιαφερόμενους, έξω από κάθε λογική συζήτησης και ενημέρωσης, σε μια εκδήλωση αυτοπροβολής, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε.

Σας ευχόμαστε λοιπόν «καλή επιτυχία και καλή αντάμωση»».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το