Τοπικά

Οι Βολιώτες ξοδεύουν 150 έως 190 € το χρόνο για αγορά αλκοολούχων ποτών

Από 150 έως 190 ευρώ τον χρόνο ξοδεύουν για αλκοολούχα ποτέ οι Βολιώτες ενώ στο ποσό δεν υπολογίζονται οι δαπάνες των καταστημάτων μαζικής εστίασης. Σταθεροί πελάτες οι άνδρες, που θα επισκεφθούν κάποια κάβα για να αγοράσουν το κρασί της εβδομάδας, ενώ οι γυναίκες επιλέγουν τα αλκοολούχα ποτά ως δώρα.
Σύμφωνα με τον Βασίλη Κατσάρο, ιδιοκτήτη της κάβας ποτών «Οινομάθεια», οι Βολιώτες διαθέτουν περίπου 8 ευρώ ανά αγορά. Οι σταθεροί πελάτες επισκέπτονται το κατάστημα τουλάχιστον μία φορά ανά 15 ημέρες οπότε ξοδεύουν 16 ευρώ τον μήνα. Όπως ανέφερε, η πλειοψηφία των πελατών του είναι γυναίκες που αγοράζουν ποτά για δώρα. «Οι γυναίκες επιλέγουν τα κρασιά και δίνουν μεγάλη σημασία στη συσκευασία, όπως πχ αν είναι καλάθι ή ξύλινο κουτί. Επίσης αγοράζουν και μπύρες, κατά βάση τοπικές». Σημείωσε επίσης ότι οι αγορές των ανδρών αφορούν στα κρασιά. Αναφορικά με την τιμή, ο κ. Κατσάρος επισήμανε ότι οι πελάτες διαφοροποιούνται. «Υπάρχουν αυτοί που θα επιλέξουν το πιο οικονομικό ή το πιο ακριβό. Έχει χαθεί η μεσαία κατηγορία. Παλιά ένα οικονομικό κρασί κόστιζε έως 10 ευρώ ενώ σήμερα κυμαίνεται στα 6 ευρώ. Έτσι χρειάζεται να μπαίνει περισσότερος κόσμος στο κατάστημα για να έχουμε βιωσιμότητα».

Η καλύτερη περίοδος για τις κάβες στον Βόλο είναι τον Δεκέμβριο, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και το καλοκαίρι.
Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης κάβας Νικόλαος Λιάππης δήλωσε ότι οι πελάτες λιανικής πώλησης είναι μοιρασμένοι. Στο κατάστημά του επιλέγουν τη μπύρα και το τσίπουρο οι άνδρες πελάτες ενώ οι γυναίκες ψωνίζουν ως επί το πλείστoν ποτά, όπως βότκα και ουίσκι. Σημείωσε πως όταν πρόκειται για δώρο, οι πελάτες επιθυμούν να διαθέσουν έως 20 ευρώ ενώ πλέον οι καταναλωτές δίνουν βάση στη σχέση ποιότητας-τιμής. Ωστόσο υπάρχουν και σταθεροί πελάτες οι οποίοι επισκέπτονται το κατάστημα ακόμα και σε καθημερινή βάση για να αγοράσουν αναψυκτικά ή κρασί για το σπίτι τους και συνήθως ξοδεύουν 50 ευρώ τον μήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το