Τοπικά

Οι Βολιώτες στήριξαν τις «Άσπρες Πεταλούδες» – Πλήθος κόσμου στη χθεσινή χριστουγεννιάτικη γιορτή

Εντυπωσιακό «παρών», για άλλη μία χρονιά, έδωσαν χθες οι Βολιώτες στην καθιερωμένη ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες» στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ξενία». Το Ίδρυμα, που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα της διά βίου περίθαλψης σε άτομα με Βαριά Νοητική Υστέρηση, προσφέρει τις υπηρεσίες του για σχεδόν μισό αιώνα.

Πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες», στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ξενία», το οποίο γέμισε ασφυκτικά από Βολιώτες, που στήριξαν για άλλη μία χρονιά το Ίδρυμα. Τα έσοδα της εκδήλωσης διατίθενται για να καλυφθούν οι ανάγκες της θέρμανσης για τα παιδιά του Ιδρύματος.
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες» κ. Αθανάσιος Μπακαλιάνος, που βρίσκεται στο «τιμόνι» του Ιδρύματος για πάνω από 35 χρόνια, αφού ευχαρίστησε την κοινωνία του Βόλου για τη στήριξή της και ευχήθηκε υγεία και ευτυχία, σημείωσε πως σήμερα στο Ίδρυμα φιλοξενούνται 52 άτομα και το προσωπικό που απασχολείται αγγίζει τα 32 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων, όπως φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, γυμναστές, φροντιστές κ.ά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη στήριξη εθελοντών γιατρών από την πόλη του Βόλου στο Ίδρυμα Ειδικών Παιδιών – Ατόμων Ν. Μαγνησίας «Άσπρες Πεταλούδες».
«Το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» είναι το μοναδικό Ίδρυμα στην Ελλάδα που παρέχει τη δυνατότητα της διά βίου περίθαλψης σε άτομα με Βαριά Νοητική Υστέρηση, όταν άλλα δέχονται άτομα έως 40 χρόνων. Έχουμε άτομο στο Ίδρυμα 67 χρόνων, που βρίσκεται μαζί μας 25 περίπου χρόνια. Το Ίδρυμα για αυτά τα παιδιά είναι το σπίτι τους» επισήμανε ο κ. Αθανάσιος Μπακαλιάνος.


Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ειδικών Παιδιών – Ατόμων Ν. Μαγνησίας «Άσπρες Πεταλούδες» τόνισε ότι ο σκοπός της χθεσινής χριστουγεννιάτικης γιορτής ήταν για να μαζευτούν χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης του Ιδρύματος, κάτι που διοργανώνεται τα τελευταία 15 χρόνια περίπου.

Από τον Μάρτιο του 2017 το Ίδρυμα διαθέτει Πρότυπη Μονάδα Πολυαισθητηριακού Περιβάλλοντος, σε μία πλήρως ανακαινισμένη πτέρυγα, έργο που υλοποιήθηκε χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη και ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Τη Μονάδα επισκέπτονται παιδιά που δεν φιλοξενούνται στο Ίδρυμα, αλλά και από Ειδικά Σχολεία, όπως σημείωσε ο κ. Αθανάσιος Μπακαλιάνος.


Η εκδήλωση καλύφθηκε μουσικά από το συγκρότημα της «Σχολής Ελληνικής Μουσικής» του Παύλου Πλάκα, που παρουσίασαν ένα ποικίλο συναυλιακό και χορευτικό πρόγραμμα. Οι μουσικοί που πήραν μέρος ήταν οι Νίκος Καραγιάννης (μπουζούκι), Μαρία Δούλου και Αποστόλης Πλακαρός (κιθάρα), Κώστας Βουδούρης (μπαγλαμά), Νίκος Μπέλος (τουμπερλέκι), στα πλήκτρα βρισκόταν ο μαέστρος Νίκος Νέβρος, ενώ τραγούδησαν οι Γ. Βλαχοτάσιος, Μπορισλάβα Γκάντσεβα και Λίτσα Αρσενοπούλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το