Τοπικά

Οι Βολιώτες “απομακρύνονται” από το Airbnb και επιστρέφουν στις ενοικιάσεις διαμερισμάτων

Σε βαθιά καμπή έχει μπει ο τομέας των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στις πόλεις που παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση στην προσφορά διαμερισμάτων προς ενοικίαση συγκαταλέγεται ο Βόλος,
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η AirDNA, στις κρατήσεις που είχαν γίνει για τον Απρίλιο -μέσω Airbnb, Booking, HomeAway κ.ά.- καταγράφονται ακυρώσεις της τάξης του 80% και άνω. Κατά την ίδια έρευνα, οι επισκέπτες διατηρούν ακόμη ενεργές τις κρατήσεις τους για το καλοκαίρι, ελπίζοντας σε μια χαλάρωση των μέτρων.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που τέθηκαν σε ισχύ λόγω του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, οδηγούν σταδιακά τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε μια μεγάλη, άτακτη… έξοδο από πλατφόρμες όπως αυτές της Airbnb και της Booking.
Σύμφωνα με την AirDNA, από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι και τον Μάρτιο από το Airbnb «απέδρασε» το 3,5% των ακινήτων. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί τόσο τον Απρίλιο όσο και τον Μάιο. Αναλυτικότερα στοιχεία για την Ελλάδα περιλαμβάνονται σε μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε και δημοσιοποίησε η εταιρεία Spitogatos.

Σε κάποιες περιοχές της Αττικής η αύξηση του stock είναι ιδιαίτερα μεγάλη, όπως για παράδειγμα σε Πετράλωνα (44,40%), Νέο Κόσμο, (43,60%), το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας (30,80%) και τον Πειραιά (27,20%).
Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η μεγαλύτερη αύξηση στην προσφορά διαμερισμάτων προς ενοικίαση παρατηρείται στη Λάρισα με ποσοστό 26,6% και ακολουθούν ο Βόλος με αύξηση 23,53%, το Ηράκλειο με 20,3% και η Θεσσαλονίκη με 16,1%. Σύμφωνα με τον Spitogatos, μια πιο αναλυτική ματιά στα δεδομένα, αποκαλύπτει ότι τα περισσότερα από τα νέα διαμερίσματα που «βγήκαν» στην αγορά προς ενοικίαση αυτές τις 30 ημέρες, είναι επιπλωμένα ή ανακαινισμένα.

Πηγή: economistas.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το