Τοπικά

Οι Βολιώτες “αγκάλιασαν” τη διαφορετικότητα στην 4η Πανελλήνια επίδειξη μόδας ΑμεΑ (φωτορεπορτάζ)

Χίλιοι τριακόσιοι θεατές παρακολούθησαν συγκινημένοι μία διαφορετική επίδειξη μόδας, με όρθια και καθήμενα μοντέλα, ντυμένα με ενδύματα pret a porte και υψηλής ραπτικής. Πρόκειται για την 4η Πανελλήνια επίδειξη μόδας ΑμεΑ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, 1 Απριλίου στον Βόλο.   Έμπειρα και ανερχόμενα μοντέλα σε αγαστή συνεργασία με κορυφαίους αθλητές ΑμεΑ παρέλασαν μπροστά από τους θεατές και απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και η διαφορετικότητα είναι αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητάς μας.

Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, με 11 παγκόσμια και 5 πανευρωπαϊκά ρεκόρ, Γιάννης Κωστάκης, η αποκαλούμενη ‘”νεράϊδα” της πισίνας, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, χρυσό στους πανευρωπαϊκούς του Δουβλίνου 2018 και κορυφαία αθλήτρια ΑμεΑ 2018-2019, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Tae Kwon Do και πρέσβειρα του αθλήματος Δήμητρα Πασχάλη, ο Βασίλης Ντούνης, πρωταθλητής ξιφασκίας με χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 2019 στο Ντουμπάι, ο επί πέντε συνεχή χρόνια χρυσός του μήκους Χρήστος Τσιουρής, ο Χρήστος Μελέτης, πρωταθλητής κολύμβησης, ο Παναγιώτης Κοντογιάννης, μέλος της Εθνικής ομάδας Μπάσκετ με αμαξίδια αλλά και του Παναθηναϊκού και η Γεωργία Καλτσή, παίκτρια της
ομάδας Μπάσκετ με αμαξίδια του Γ.Σ. Αμαρουσίου και αθλήτρια της ξιφασκίας, απέδειξαν ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα μοντέλα που παρελαύνουν στις πασαρέλες της μόδας.

Έχουν επάξια παρελάσει στην πασαρέλα της ζωής και την έχουν κατακτήσει. Ο Βολιώτης χορευτής με αμαξίδιο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης απέδειξε στους συντοπίτες του ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον. Η συγκλονιστική χορογραφία της Κωσταντίνας Μπάδρα με την “ζωγραφιά του Θεού” Νανά Χριστίνα Τζαβάρα, δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Οι θεατές απόλαυσαν και θαύμασαν ενδύματα από καταστήματα και επιχειρήσεις του Βόλου. Έμειναν εκστατικοί με τις δημιουργίες του διεθνούς φήμης Έλληνα σχεδιαστή Μάικ Νικολάτου που σπανίως
επιδεικνύει τα μαγευτικά δημιουργήματα του επί ελληνικού εδάφους.
Όλα αυτά όμως δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί εάν δεν υπήρχε ο Σύλλογος “Δεν Υπάρχουν Άνθρωποι με Ειδικές Ανάγκες, Μόνο Άνθρωποι” (ΔΥΑμεΑ) με πρόεδρο την κα Σύλβια Αντώναρου και η αμέριστη συνεργασία της Κοιν. Σεπ Παγκόσμια Αγκαλιά, της ιδρύτριας της, Ευγενίας Φραγκούλη και της πρόεδρου της, Αθηνάς Ζέρβα (προττονήτρια της Εθνικής Μπάσκετ Κωφών). Η επίδειξη μόδας συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το