Τοπικά

Οι τρίτεκνοι ζητούν επαναφορά των επιδομάτων – Ανέρχονται σε 4.000 οικογένειες στη Μαγνησία 

Στις 1.804 ανέρχονται οι τρίτεκνες οικογένειες στον Νομό Μαγνησίας, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του συλλόγου τα μη εγγεγραμμένα μέλη μπορεί να αγγίζουν και τις 4.000. Φέτος κοντά στις 25 νέες τρίτεκνες οικογένειες εγγράφηκαν στο σύλλογο, ενώ τρεις αποχώρησαν, γιατί απέκτησαν και τέταρτο παιδί και εντάχθηκαν στους πολύτεκνους.
Για τα θέματα των τριτέκνων μίλησε στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» η πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων Μαγνησίας κ. Σούλα Βακουφτσή η οποία τόνισε πως «αυτή την περίοδο οι τρίτεκνοι βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς η κυβέρνηση προωθεί νέο σχέδιο νόμου για τα επιδόματα. Ήδη έχει προαναγγείλει κάποιες αλλαγές με τις οποίες διαφωνούμε, όπως ότι δεν θα δίνεται το επίδομα στον μαθητή της τρίτεκνης οικογένειας που δεν προάγεται στην επόμενη Τάξη ή δεν λαμβάνει το απολυτήριο, κάτι με το οποίο εμείς αντιδρούμε».

Η κ. Βακουφτσή επισήμανε πως «δεν θα πρέπει να τιμωρείται ένας μαθητής, αν δεν προάγεται στην επόμενη Τάξη, καθώς μπορεί να υπάρχουν και λόγοι υγείας».
Η ίδια πρόσθεσε πως «εμείς ζητούμε να επανέλθει το επίδομα των 500 ευρώ για κάθε ένα από τα τρία παιδιά. Το επίδομα αυτό δινόταν μια αφορά τον χρόνο στην τρίτεκνη οικογένεια και καταργήθηκε εδώ και περίπου τρία χρόνια. Επίσης ζητούμε να υπάρξει αύξηση των μηνιαίων επιδομάτων, καθώς πρόκειται για ελάχιστα χρήματα που δίνονται τον μήνα στους γονείς. Για παράδειγμα μια τρίτεκνη οικογένεια μπορεί να λάβει τον μήνα μάξιμουμ 210 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι βρίσκεται στην κατώτερη εισοδηματική κλίμακα. Επίσης θα πρέπει και οι τρίτεκνοι γονείς με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ να λαμβάνουν το επίδομα ανά μήνα, τη στιγμή που θα πρέπει το επίδομα να μπει στο ακατάσχετο».

Ακόμη κομβικό είναι το ζήτημα για τις μετεγγραφές φοιτητών. «Υπήρχαν τρίτεκνες οικογένειες που το παιδί τους δεν μπόρεσε να λάβει μετεγγραφή από τη μια πόλη στην άλλη» τόνισε η κ. Βακουφτσή και πρόσθεσε πως «οι τρίτεκνοι θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα για τους παιδικούς σταθμούς είτε του Δήμου είτε των ιδιωτών που παρέχουν τη δυνατότητα με τα voucher».
Ο αγώνας των τριτέκνων για την επιβίωση είναι συνεχής και δύσκολος. «Οι τρίτεκνοι κάνουν διάφορες αλχημείες, προκειμένου να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα» είπε η κ. Βακουφτσή και συμπλήρωσε πως οφείλει η πολιτεία να βοηθήσει σε διάφορα επίπεδα.
Ο σύλλογος τριτέκνων παρέχει και κοινωνικό έργο μέσα από τη διάθεση ρούχων, υποδημάτων και εξοπλισμού που βρίσκονται σε καλή κατάσταση. «Τρίτεκνοι γονείς που τα παιδιά τους μεγάλωσαν, μας φέρνουν ρούχα, υποδήματα, παπούτσια, καροτσάκια, κρεβατάκια και τα προσφέρουμε σε άλλες οικογένειες που έχουν ανάγκη».
Η πρόεδρος του συλλόγου τριτέκνων επισήμανε πως στη Μαγνησία οι εγγεγραμμένες οικογένειες στον τοπικό σύλλογο ανέρχονται στις 1.804, ωστόσο αυτές που δεν έχουν εγγραφεί είναι πολύ περισσότερες. Συνολικά οι τρίτεκνες οικογένειες μπορεί να αγγίζουν και τις 4.000.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το