Τοπικά

Οι τιμές για την εκμίσθωση παραλιών στην Αλόννησο – Καθορίστηκαν για την τριετία 2020- 2022

Tις προτεινόμενες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο για τις παραλίες που πρόκειται να εκμισθωθούν για τα έτη 2020, 2021 και 2022 αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλοννήσου. Οι παρακάτω τιμές αφορούν τιμές εκκίνησης για κάθε παραλία και η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής θα σταλεί για τη σύμφωνη γνώμη στην Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας. Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
Στον Γέρακα, για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων η τιμή ανά τ.μ. ορίστηκε στα 3 ευρώ, ενώ για καντίνα στα 30 ευρώ/ τ.μ. Στον Άγιο Δημήτριο η τιμή ορίστηκε στα 16 ευρώ για θαλάσσια μέσα αναψυχής ( μη μηχανοκίνητα) και στα 7 ευρώ/ τ.μ. για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων. Στα δύο ευρώ ανά τ.μ. είναι η τιμή για την τοποθέτηση ομπρε/των στη θέση Τσουκανά Χούνη (Γλύφα). Η τιμή διαμορφώνεται στα 4 ευρώ στη Γλύφα, ενώ στην ίδια περιοχή δραστηριότητα με θαλάσσια μέσα αναψυχής έχει τιμή 16 ευρώ/ τ.μ.
Στον Λεφτό Γιαλό, το κόστος για τα ομπρελοκαθίσματα είναι 7 ευρώ/ τ.μ., στο Κοκκινόκαστρο τα θαλάσσια μέσα αναψυχής έχουν τιμή 16 ευρώ/ τ/μ. και η τοποθέτηση καντίνας 30 ευρώ ενώ τα ομπρελοκαθίσματα 7 ευρώ/ τ.μ.
Στα 7 ευρώ ορίστηκε η τιμή ανά τ.μ. για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων στα δύο τμήματα της Χρυσής Μηλιάς όπως και στη Μηλιά. Στις Σπαρτίνες η αντίστοιχη τιμή ανέρχεται στα 2 ευρώ ενώ για τα θαλάσσια μέσα αναψυχής (μηχανοκίνητα ή μη) στα 16 ευρώ.

Στην παραλία του Ρουσούμ η τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων ορίστηκε στα 7 ευρώ, στα Τσουκάλια στα 3 ευρώ ενώ η τοποθέτηση καντίνας στα 30 ευρώ/ τ.μ.
Στην παραλία Μαρπούντα, τόσο στο ανατολικό όσο και στο δυτικό τμήμα, η τιμή για τα ομπρελοκαθίσματα είναι 7 ευρώ, όπως επίσης στον Μεγάλο Μουρτιά ενώ στην παραλία Γυαλιά η τιμή ανέρχεται σε 2 ευρώ/ τ.μ. Το κόστος για την τοποθέτηση καντίνας είναι 30 ευρώ/ τ.μ.
Τέλος στο Βύθισμα η τιμή για την καντίνα ορίστηκε στα 30 ευρώ/ τ.μ. ενώ για τα ομπρελοκαθίσματα στα 4 ευρώ, ενώ η ίδια τιμή ισχύει για τα ομπρελοκαθίσματα και στη Μεγάλη Άμμο.
Οι παραπάνω τιμές αφορούν στην παραχώρηση της απλής χρήσης του αιγιαλού. Κατ’ εξαίρεση και αποκλειστικά για το έτος 2020, όσοι είχαν συνάψει μισθωτήρια απευθείας παραχώρησης έκτασης αιγιαλού και παραλίας για το 2019, με τους όρους και τις προϋποθέσεις της κοινής υπουργικής απόφασης, δύνανται να συνάψουν νέες μισθώσεις για τις ίδιες θέσεις με μίσθωμα για το 2020 στο 40% του ετήσιου ανταλλάγματος.
Η δημοπράτηση των παραλιών πρέπει να γίνει άμεσα και να έχουν ολοκληρωθεί η διαδικασίες έως 15 Ιουλίου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Αντίο»

Το τελευταίο «αντίο» στην μαχήτρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, Σμαρώ Λεφούση, είπε χθες το ΚΚΕ…

13 Μαρτίου 2024

Αρχίζει…

Από αύριο αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024», που…

13 Μαρτίου 2024

Ζ. Μακρή με Δ. Φραγκάκη για την ενίσχυση του τουρισμού στην Μαγνησία

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή είχε μία…

13 Μαρτίου 2024

«Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» στον Λαύκο

Συνεχίζεται το πρόγραμμα συναντήσεων & Ανταλλαγής Απόψεων, που ξεκίνησε από την Πορταριά, της Επιτροπής Λειτουργίας…

13 Μαρτίου 2024

Μήλα

Το τελευταίο διάστημα διεξάγεται συζήτηση για τις ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων και την οικονομική επίδραση που…

13 Μαρτίου 2024

Ανησυχία στη Φουκουγιάμα για γάτα που έπεσε μέσα σε δεξαμενή με τοξικά χημικά και αγνοείται

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε μια ιαπωνική πόλη ένα περιστατικό που θα μπορούσε να είναι βγαλμένο…

13 Μαρτίου 2024