Θ Plus

Οι… τηγανητές πέτρες στην Κίνα, βάζουν φωτιά στο διαδίκτυο

Σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς, ένα νέο συστατικό εξοικονόμησης χρημάτων κερδίζει όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα μεταξύ των Κινέζων χρηστών του διαδικτύου: οι πέτρες.
Τα βίντεο με σεφ που φτιάχνουν τηγανητές πέτρες είναι η τελευταία τάση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένα δείχνουν σεφ να τηγανίζουν βότσαλα με σκόρδο και τσίλι σε πολυσύχναστες νυχτερινές αγορές, ενώ άλλα απεικονίζουν βουκολικές σκηνές με χωρικούς να μαγειρεύουν φρεσκοψαρεμένες πέτρες σε μια όχθη ποταμού, μεταδίδει ο Guardian.

Όπως κι αν γίνεται, το πιάτο, γνωστό ως suodiu (ρουφήξτε και πετάξτε), έχει αναβίωση, τουλάχιστον σε βίντεο με ανθρώπους που κάνουν πλάκα σε ανυποψίαστους φίλους. Ενώ ορισμένοι διαδικτυακοί σεφ επιμένουν ότι πρόκειται για ένα νόστιμο πιάτο, άλλα βίντεο δείχνουν ανυποψίαστους θαμώνες να φτύνουν τις πέτρες με τρόμο.

Ένα βίντεο με σχεδόν 800.000 προβολές δείχνει έναν σεφ να προσφέρει μια μερίδα suodiu για 16 γιουάν (1,74 λίρες), το οποίο κάποιοι είπαν ότι είναι ακριβό αν σκεφτεί κανείς ότι τα συστατικά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Το πιάτο λέγεται ότι χρονολογείται από εκατοντάδες χρόνια, όταν οι βαρκάρηδες στην αποκλεισμένη από την ξηρά επαρχία Χουμπέι ξέμεναν από ζώα και λαχανικά ενώ ταξίδευαν κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ και έτσι στράφηκαν στα ορυκτά. Όπως είναι φυσικό, σύμφωνα με μια ιστορία του πιάτου, η δημοτικότητά του μειώθηκε μετά την οικονομική ανάπτυξη και την έλευση μηχανοκίνητων σκαφών στο Χουμπέι, μειώνοντας τις πιθανότητες οι βαρκάρηδες να μείνουν χωρίς προμήθειες.

Το πιάτο συνδέεται επίσης με τον λαό Tujia, μια εθνοτική μειονότητα που κατάγεται από την οροσειρά Wuling που εκτείνεται στα σύνορα των Hubei, Hunan και Guizhou.

Σύμφωνα με ένα ιστολόγιο τροφίμων, οι πέτρες του ποταμού έχουν μια φυσική γεύση ψαριού που ενισχύεται όταν τηγανίζονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Όποια κι αν είναι η γαστρονομική τους ελκυστικότητα, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πειστεί. Κάποιοι έχουν επισημάνει τους κινδύνους πνιγμού. Ένας άλλος σχολιαστής προβλέπει ότι η επόμενη διατροφική τάση θα είναι ένα συστατικό που είναι πιο εύκολο να καταπιεί κανείς: η λάσπη.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Χαρίτσης επικεφαλής της νέας ΚΟ – Ρόλους και όνομα αποφασίζουν το Σαββατοκύριακο ομάδα Αχτσιόγλου και Ομπρέλα

Τη διανομή των κοινοβουλευτικών ρόλων αναμένεται να αποφασίσουν το Σαββατοκύριακο οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ…

23 Νοεμβρίου 2023

Τρομακτικό βίντεο από τη Βρετανία: Η δραματική διάσωση εργάτη από φλεγόμενο κτίριο

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τη δραματική διάσωση ενός εργάτη…

23 Νοεμβρίου 2023

Ανησυχία του ΠΟΥ για μυστηριώδη πνευμονία που «χτυπά» παιδιά στην Κίνα – Ζητά πληροφορίες ο Οργανισμός

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από το Πεκίνο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια μυστηριώδη πνευμονία…

23 Νοεμβρίου 2023

Νοσοκομεία: Δημιουργούνται Επείγοντα ειδικά για τραυματίες τροχαίων ατυχημάτων – Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο

Προ των πυλών είναι το νομοσχέδιο για τα Κέντρα Τραύματος που θα αναπτυχθούν στο ΕΣΥ…

23 Νοεμβρίου 2023

Δημοσκόπηση Pulse: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 2,5 μονάδες σε 15 ημέρες, δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 15%

Για πρώτη φορά εμφανίζει η Pulse το ΠΑΣΟΚ δεύτερο και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση,…

23 Νοεμβρίου 2023

Netflix: Άγρια δολοφονία ηθοποιού της streaming πλατφόρμας σε ηλικία 23 ετών

Ο Κολομβιανός ηθοποιός Kevin Andrés Muñoz Tovar βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 23 ετών στην πόλη…

23 Νοεμβρίου 2023