Τοπικά

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας καλούν τους πολίτες στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών

Στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και στην δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF-EDF από τη δημοτική αρχή Βόλου καλούν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Καλούμε τους συνταξιούχους της περιοχής Μαγνησίας να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση μαζί με τα συνδικάτα και οι φορείς του Βόλου: το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι στην αρχή της Ιάσονος για να εκφράσουμε την αντίθεση μας και να πούμε ένα μεγάλο:
 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤ-ΚΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ
 ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ SRF-RDF ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Έχουμε αρκετή εμπειρία από την ζωή και τον εργάσιμο βίο μας και μπορούμε με σιγουριά να περιγράψουμε πως αντιλαμβάνονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι την προστασία του περιβάλλοντος και των εργαζομένων.
Δεν υπάρχει περίπτωση να ξοδέψουν από τα κέρδη τους για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας γιατί μειώνονται τα κέρδη τους.
Θυσιάζουν την υγεία των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων στο εργοστάσιο στο βωμό των κερδών του επιχειρηματικού κολοσσού LAFARGE.
ΕΕ-κυβέρνηση-Περιφέρεια και Δήμος Βόλου από κοινού και με μοιρασμένους ρόλους προωθούν τα συμφέροντα της ΑΓΕΤ.
Η νομοθεσία τους και τα επιτρεπόμενα όρια που θέτει καθορίζονται με βάση τα συμφέροντα των μονοπωλίων .
Νόμος είναι το δίκαιο, η υγεία και η ζωή του λαού. Με την οργανωμένη και κοινή πάλη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και συνταξιούχων μπορούμε να τον επιβάλλουμε.

Να μη μετατραπεί η περιοχή μας σε ένα επικίνδυνο θάλαμο θανατηφόρων αερίων.
Δεν πρέπει κανείς να είναι αμέτοχος και αδιάφορος για την ζωή του και την ζωή των παιδιών του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το