Τοπικά

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Την ανησυχία τους για την ασφάλεια των μαθητών εκφράζουν τα μέλη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, και ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει την κρατική ευθύνη για τους όρους υγιεινής στα σχολεία και την ασφαλή επιστροφή των μαθητών.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:
Οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας ευχόμαστε στα εγγόνια μας, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά, ενόψει της έναρξής της, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.
Οι μαθητές έχουν ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, να μπουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η προηγούμενη χρονιά ήταν δύσκολη και φέτος χρειάζεται με τους καλλίτερους όρους να καλύψουν την ανάγκη για κοινωνικοποίηση και ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Ανησυχούμε όμως, για την ασφάλειά τους, παρουσία της πανδημίας του COVID19. Δεν αρκεί μόνο, η ατομική ευθύνη των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών και η χρήση της μάσκας για την προστασία τους.
Η επιστημονική κοινότητα προτείνει:
– μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη για να τηρούνται οι αποστάσεις, άρα περισσότερες αίθουσες, περισσότεροι εκπαιδευτικοί.
-συνεχή καθαριότητα των χώρων και επιφανειών, άρα περισσότερες καθαρίστριες,
και βέβαια όλοι να εργάζονται με μόνιμη και σταθερή εργασία.
Γι αυτό ζητάμε από την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβει την κρατική ευθύνη για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία και να υιοθετήσει τα δίκαια αιτήματα των Σωματείων, των Ομοσπονδιών, του γονεϊκού κινήματος για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.
Τα παιδιά και τα εγγόνια μας αξίζουν πολύ περισσότερο από κάθε τι άλλο στον κόσμο, είναι το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το