Τοπικά

Oι συγχωνεύσεις των υποθηκοφυλακείων στη Μαγνησία στη συνάντηση Μ. Χρυσοβελώνη- υπουργού Δικαιοσύνης

ipothikofilakeio

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ν. Παρασκευόπουλο πραγματοποίησε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοβελώνη με αντικείμενο την αναδιάρθρωση των περιφερειακών υποθηκοφυλακείων, μεταξύ αυτών και της Μαγνησίας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία συστήνονται 41 έμμισθα υποθηκοφυλακεία σε όλη την ελληνική επικράτεια ανάμεσα στα οποία του Βόλου, όπου θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των υποθηκοφυλακείων του Δήμων Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Σποράδων.
Η κ. Χρυσοβελώνη στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό του μετέφερε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από μια τέτοια εξέλιξη και ταυτόχρονα εξέφρασε την ανησυχία της για την δυσχέρεια πρόσβασης των κατοίκων των ανωτέρω Δήμων στο Βόλο και ταυτόχρονα την δυσκολία εξυπηρέτησης όλων των υποθέσεων που θα καλεστεί να διεκπεραιώσει ένα και μόνο υποθηκοφυλακείο.
Ο κ. Παρασκευόπουλος διαβεβαίωσε την υφυπουργό ότι την ερχόμενη Τρίτη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης μια νέα μορφή προσχεδίου της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα διαμορφωθεί κατόπιν διαλόγου τονίζοντάς της ότι θα είναι σε συνεχή επικοινωνία, με ουσιαστική διαβούλευση και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Η κ. Χρυσοβελώνη μετέφερε στον υπουργό τις ανησυχίες των κατοίκων των περιοχών που θίγονται οι οποίοι θα υποχρεούνται να εγκαταλείπουν το Δήμο τους και να διανύουν μεγάλες χερσαίες ή θαλάσσιες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν από το υποθηκοφυλακείο του Βόλου και τόνισε πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες με γνώμονα το συμφέρον και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το