Αθλητισμός

Οι πιθανοί αντίπαλοι των ομάδων της Μαγνησίας στη διευρυμένη Γ’ Εθνική της περιόδου 2020-21

Διευρυμένη θα είναι η Γ’ Εθνική τη νέα σεζόν, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού και τις αποφάσεις της ΕΠΟ. Εξαιτίας της διακοπής του πρωταθλήματος τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας, η Ομοσπονδία αναγκάστηκε να εγκρίνει μια πιο… δίκαιη λύση ως προς τον υποβιβασμό των ομάδων.
Αντί για 40 ομάδες, που βάσει προκήρυξης θα υποβιβάζονταν φέτος, αποφασίστηκε να πέσουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, όσες είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί πριν από τη διακοπή, δηλαδή 20 ομάδες. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής την αγωνιστική περίοδο 2020-21.
Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ομάδες που ίσως υποβιβαστούν από τις επαγγελματικές κατηγορίες, καθώς εκκρεμούν οι αποφάσεις για τη Φούτμπολ Λιγκ, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, η Γ’ Εθνική τη νέα χρονιά θα απαρτίζεται από 138 ομάδες. Σε αυτόν τον αριθμό υπολογίζονται και οι δευτεραθλητές των κρητικών ΕΠΣ, που θα προβιβαστούν στον κρητικό όμιλο.

Εάν και οι 138 ομάδες δηλώσουν συμμετοχή, τότε η Γ’ Εθνική θα έχει εννέα ομίλους τη νέα σεζόν των 15 και 16 ομάδων. Ωστόσο, ο διαχωρισμός των ομίλων θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια και με βάση τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Εξάλλου, αν δεν δηλώσει ο πρωταθλητής μιας Ένωσης συμμετοχή, δικαίωμα έχει να πάρει τη θέση του ο δευτεραθλητής ή ο τριταθλητής. Ο μόνος όμιλος, του οποίου η σύνθεση έχει «κλειδώσει», είναι ο κρητικός, οποίος θα απαρτίζεται από 16 ομάδες.
Θυμίζουμε, πως από την ΕΠΣΘ θα συμμετάσχουν τέσσερις ομάδες, ο Θησέας, ο Γ.Σ. Αλμυρού, ο Διαγόρας Στεφανοβικείου και η νεοφώτιστη Δήμητρα Ευξεινούπολης.

Όσον αφορά τις ομάδες, που πιθανότατα θα είναι αντίπαλοι των ομάδων της Μαγνησίας είναι οι εξής:
ΕΠΣ Πιερίας: ΑΕ Καρίτσας, Δίας Δίου, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου
ΕΠΣ Τρικάλων: Μετέωρα, Διγενής Νεοχωρίου, ΠΟ Φήκης
ΕΠΣ Καρδίτσας: Ατρόμητος Παλαμά, ΑΟ Σελλάνων, Απόλλων Μακρυχωρίου
ΕΠΣ Λάρισας: Οικονόμος Τσαριτσάνης, Ηρακλής Λάρισας, Αετός Μακρυχωρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το